Panasonic E28HKE
+2
nikolai
nais34
6 posters
Страница 1 от 1
Panasonic E28HKE
Климатикът дава грешка 98 F. Нямам почти никъкъв достъп до външното тяло. При включване климатикът отваря клапите на половина (във всякакъв решим на работа) изписуква и си ги затваря. Това става в рамките на 10 сек. след като е вкл. от дистанционното. След това не приема никаква команда. При откачен компресор дава същата грешка. При включване във захранването във външното тяло се чува звук от реленце(според мен)което се мъчи да включи трака поне 10 пъти и спира. 5 сек. след изкл. от контакта същото тракане се повтаря за около 10 сек. и спира. Откачих комуникацията м-у телата, тогава при вкл. в контакта...... тракането започва и не спира докато не се изкл. захранването.
Съжелявам че не мога да дам повече информация но нямам достъп на вън.
Съжелявам че не мога да дам повече информация но нямам достъп на вън.
nais34- Брой мнения : 61
Местожителство : Свищов
Re: Panasonic E28HKE
a kakvo zna4i F98 4e me murzi da q tursq.
nikolai- Брой мнения : 79
F 98
Обща токова защита
След 3 поредни опита за стартиране в продължение на 20 мин.
-
· Голямо количество фреон
· Радиатор за охлаждане
Обща токова защита
След 3 поредни опита за стартиране в продължение на 20 мин.
-
· Голямо количество фреон
· Радиатор за охлаждане
ot koi grad si.tursi megdu IPM ili compresor.pone taka zvu4i ot tvoite dumi.
Абе писател - не читател. Момъка си е написал - Свищов. Ами ти от кой град си и как така теnikolai написа:ot koi grad si.tursi megdu IPM ili compresor.pone taka zvu4i ot tvoite dumi.
, а не те МУРЗИ да пишеш???nikolai написа: murzi da q tursq.
колега правописни грешки ли ще си търсим.
За да се стесни кръга около значението на грешката непременно ще трябва да се видят на външното тяло осемте диода,които заедно с F98 от вътр. тяло ще покажат реалната посока за търсене на дефекта.След малко ще публикувам и тях.
Извинявам се,подведох се по грешките на L28DBE.Грешките са стандартните Натисни тук
Компресора съм го излючил,защото климатика се изключва почти веднага след включване. Според мен не може да си направи комуникацията. Пък и пробвах вариянта да откача компресора...... и ми дава същата грешка.
След като се стартира външно тяло(дори само вентилатора),това означава че има комуникация.По скоро имаш късо в мощните транзистори(IPM), имайки впредвид F98.
Не се стартира вентилатора на външното тяло.
Имаш ли 300 V постоянно напрежение на платката с кондензаторите?
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Имах подобен случей с една 12-ка и тази грешка ф98, първото което мерих бяха изходите на ИПМ към компрсора за късо, но така и не намерих проблем, после прерових цялата платка за дефектни елементи но нищо. Накря ми писна и смених ИМП и всичко тръгна !!!. ИПМ мисля че беше PS 21245 ili PS 21205
weka- Брой мнения : 70
Местожителство : Varna
Ако е в гаранция по добре си пусни заявка за нова ел-ка.В противен случай най-добре е да я изпратиш в К&К Сервиз където за 50лв. ще ти се направи диагностика и евентуално ремонт(за цената клиента се уведомява предварително).
След едночасови мъки свалихме електраниката. Проблема се нарича влага. Явно перката на вентилатова е хвърляла върху радиатора и от там се е просмукала. Ще пробваме да я пооправим. Може ли някой информиран да ми каже цената на нова платка?
Благодаря на всички колеги за мненията.
Благодаря на всички колеги за мненията.
Similar topics
» PANASONIC CU E 09 CKP
» Panasonic YE 12 MKX
» PANASONIC E 12 CKP
» PANASONIC PE 12 DKE
» PANASONIC E 12 HKE
» Panasonic YE 12 MKX
» PANASONIC E 12 CKP