Климатична техника
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PANASONIC E 12 HKE

2 posters

Go down

PANASONIC E 12 HKE Empty PANASONIC E 12 HKE

Писане  tosegorgiev Пон Яну 17, 2011 3:18 pm

panasonik e 12 hke bese izgorel kompressorot kaj nas vo makedinija vo K&K SERVIS nema japonski i mi kazaa deka bile isti kitaiskite so japonskite kompresori i smeniv kitaiski klimata si rabote mnogu ubavo samo na maksimalna brzina na kompresorot 1280w duva so 52C na 780w duva so44C na dvoresna temperatura od 0C. Ima problem koga se namaluva obortite na primer na 21 do 22 stepeni na dalecinskoto motorot mnogu tresi i duva nekade so 28 do 30 stepeni togas raboti nekade so 320w klientot mi se zali deka pred da izgore kompresorot klimata koga ke postigne temperatura od 22C se isklucuvala a sega na 22C non stop rabote i mnogu trese kompresorot. jas mu kazuvam deka invertorite retko isklucuvat samo gi namaluvat obortite na toj nacin stedat struja neznam kade e problemot ako imal nekoj takov problem neka pomaga BLAGODARAM MNOGU.

tosegorgiev

Брой мнения : 26

Върнете се в началото Go down

PANASONIC E 12 HKE Empty Re: PANASONIC E 12 HKE

Писане  ba6ticata Вто Яну 18, 2011 9:25 am

Ще се опитам с няколко изречения да обясня за вашия случай,защото темата е много обширна.Дано да ме разберете.
За различните модели конструктора е определил при какви най-ниски обороти може да работи компресора,след което електрониката го изключва.Ако времето е студено той може изобщо да не спира,но при по-топло ако мощността,която елктрониката определя за поддържане на стайната температура е по ниска от допустимата за компресора,то той ще бъде изключен.Такъв е един от вашия случай,което е нормално.Тресенето на компресора по време на ниски обороти при тази външна температура(около +5 до 0) е вследствие на т.н. 'болно време' за фреона при което той гълта горещи пари,или горещи 'хапки' течен фреон,което за определени конструкций също е нормално.Тресенето на този тип компресори при изключването им е вследствие на обратното им развъртане под въздействието на налягането зад компресора,което трае докато се изравни самото налягане.Ако климатика на клиента му поддържа зададената температура,да не се притеснява от това,че изключва или не изключва компресора.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Брой мнения : 610
Местожителство : София

https://klimaservice.bulgarianforum.net

PANASONIC E 12 HKE Empty PANASONIC E 12 HKE oboroti na kompresor

Писане  tosegorgiev Вто Яну 18, 2011 10:04 pm

do ba6ticata, majstore blagodaram na sovetot sto mi go dade, samo klientite se mnogu golem problem, ovoj mojot temperaturata na dalecinskoto ja drzi na 22C stah mu e da ja POKACI OTI MISLE DEKA TROSE NOGU STRUJA. Nikako nemozam da se razberam so klientot. Imam edno prasanje za invertorite na panasonic na koja temperatura na dalinskoto treba da se stavi za da raboti najdobro na koi oboroti kompresorot raboti najdobro na koja amperaza i vati ova prasanje moze e banalno ama sepak treba da se znae . blagodaram...

tosegorgiev

Брой мнения : 26

Писане  ba6ticata Сря Яну 19, 2011 9:49 pm

Доколкото разбрах въпроса ти,това е много относително.Всичко зависи от:размера на помещението,външната температура и изправноста на климатика.В менюто Сервизни описания има сервизни за много модели на Панасоник в които с графика са дадени много параметри.Явно нямаш късмет с клиент.В България също ги има.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Брой мнения : 610
Местожителство : София

https://klimaservice.bulgarianforum.net

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото