Масово замръзване на TE9HKE
4 posters
Страница 1 от 1
Масово замръзване на TE9HKE
Колеги, имам проблеми с обезскрежаването на TE9HKE/TE12HKE. Не е нормално такъв скъп климатик да не може да се справи. Ако някой има подобен проблем нека сподели. Благодаря!
re
Миналата зима , както и настоящата, имам такива 3-4 случая, и всички са с тръбен път под 1 метър. Същото се отнася и за 12 ките, от този модел.Наблюдавам същите машини , дори с външни тела на няколко метра един от друг , тези с тръбен път около три метра нямат проблем. Как е при теб?
Kiro67- Брой мнения : 61
Местожителство : Дупница
Re: Масово замръзване на TE9HKE
Колега kiro67, нямам монтаж с тръбен път под 2.5м. Единият даже е южно изложение. Дай ми повече информация , какви са твоите наблюдения. Прати ми ако имаш service manual за TE9HKE. /аз имам за TE9DKE/
Колеги, пуснах тази тема минналата година и сега отново проблема е на дневен ред. Мисля, че модела ТЕ9НКЕ има сериозен заводски проблем с обезскрежаването. Има масово замръзване на този модел, при различни условия на работа резултата е еднакъв, външното тяло не успява да се обезскрежи. Няма грешки, параметрите на работа са нормални, количество фреон по кантар.
Наблюдавахте ли колко време продължава размразяването. Да не е 1, 2 до 3 мин.? А развива ли достатъчно обороти компресора през това време? 4пътника дали "минава" на "студено" както трябва при размразяване
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Колега Бяла Мечка, всичко е както трябва, само имам чуството, че когато започне обезскрежаване, компресора не развърта достатъчно и температурата на кондензатора не е толкова висока.
[quote="Kiro67"] Как монтираш климатици с тръбен път под един метър?! Изправяш тръбите назад ли?!
apollo73- Брой мнения : 3
Местожителство : София
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите