Климатична техника
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Възможно ли е?

3 posters

Go down

Възможно ли е? Empty Възможно ли е?

Писане  vankata Пет Яну 17, 2014 7:39 pm

Здравейте,колеги!Възможно ли е да се накара инверторно външно тяло да работи без вътрешно тяло,а да се командва само от температурен датчик?
vankata
vankata

Брой мнения : 38
Местожителство : SOFIA

Върнете се в началото Go down

Възможно ли е? Empty rabota na inverter vez vtresno telo

Писане  denitehno Пет Яну 17, 2014 9:05 pm

ne e vozmozno edino ako mozes so nesto da ja prelagas vnsnata elektronika so povraten signal ama toa e neverovatno.

denitehno

Брой мнения : 89
Местожителство : kavadarci Makedonija

Възможно ли е? Empty Re: Възможно ли е?

Писане  ba6ticata Нед Яну 19, 2014 6:58 pm

Поне досега не познавам такъв модел.Проблема е,че в първите секунди след включване в тока се търси комуникация и ако я няма се формира грешка,която тотално блокира и двете електроники.
Тъй като всеки ден работя с различни инвертори и аз търся някакъв симулант на сигнали,но липсва свободно време.Идеята ми е да създам някакъв модел на вътрешна и външна ел-ки и посредством компютъра да си избирам прекодирането на командите.Т.е. имам външно на Тошиба,но нямам вътрешно тяло - чрез програма да симулирам вътрешна ел-ка и да го подкарам.
Някой ако има идея нека да сподели!
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Брой мнения : 610
Местожителство : София

https://klimaservice.bulgarianforum.net

Писане  vankata Пон Яну 20, 2014 9:30 pm

имам само външно тяло и си мислех да го ползвам през топлообменик вода/фреон за затопляне на вода.Тялото е 24-ка дайкин,ако някой има някаква идея да пише.Мога да дам външното тяло,ако на някой му трябва.
vankata
vankata

Брой мнения : 38
Местожителство : SOFIA

Възможно ли е? Empty rabota na inverter vez vtresno telo

Писане  denitehno Пон Яну 20, 2014 11:58 pm

Moras da najdes i vtresno telo na daikin,da ja iskoristis elektronikata as imam napraveno toplinska pumpa freon /voda so plocast izmenitel na SWEP i rabote prekrasno.Trbnata sonda mere temperatura na toplomenikot plocast i na 35 gradusi namesto fan uklucuva pompa za voda za vo radijatori,drugata sonda mi mere temperatura vo stajata, so 5,5kw inverter gream 65m2 stai na visina od 2,7m rabote veke dve god bez problem. gi imam site zastiti: visok pritisok, nizok pritisok,flow swich. itn. inaku veke edna godina pravam toplinski pumpi.naracah od kitai samo vnsni tela od 10kw do 36kw, komletni so site zastiti, samo im mestam plocast toplomenik,pumpa i mala elektronska platka so vnsen displej pu i zastita, imam namesteno preko 20 pumpi i rabotat prekrasno. sega vo april,otvarame nov pogoni ke pustam fotki od proizvodstvoto na t.pumpi.

denitehno

Брой мнения : 89
Местожителство : kavadarci Makedonija

Писане  ba6ticata Вто Яну 21, 2014 1:16 pm

Търси в другите форуми.Няма начин да не намериш някой с вътрешна ел-ка.Добави и пластинчат топлообменник фреон вода и си готов.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Брой мнения : 610
Местожителство : София

https://klimaservice.bulgarianforum.net

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото