Samsung AQV12MWA
5 posters
Страница 1 от 1
Samsung AQV12MWA
Климатика работи 2 години без проблем, но от 2-3 седмици дава грешка Е237 и неможе да достигне зададената температура. За сажаление, не можах да получа адекватен и разумен отговор на проблема от местните техници (от провинцията съм) и се обръщам към вас с надежда да получа помощ. Предварително Ви благодаря.
manolets- Брой мнения : 2
Re: Samsung AQV12MWA
Принципно, тази грешка е за тръбния температурен сензор, но при самсунг никога не можеш да си сигурен. Дай малко подробности, кое тръгва, кога тръгва, вътрешния вентилатор развърта ли...
Demonburg- Брой мнения : 118
Местожителство : Бургас
Почти съм сигурен че има пропуск и фреона е недостатъчен. При тази грешка почти винаги се оказва това с тези симптоми.Demonburg написа:Принципно, тази грешка е за тръбния температурен сензор, но при самсунг никога не можеш да си сигурен.
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Demonburg написа:Принципно, тази грешка е за тръбния температурен сензор, но при самсунг никога не можеш да си сигурен. Дай малко подробности, кое тръгва, кога тръгва, вътрешния вентилатор развърта ли...
В режим на работа климатика издаде съскащ звук както при разскрежаване и даде грешка Е2 37. Изключих го от дистанционното, след това и от мрежата и след 5 минути отново го включих. Заработи, но при зададена температура 27 градуса духаше леко топъл въздух и не можеше да качи повече от 23 градуса. Програмата Турбо (бързо затопляне) не работи. Шума на външното тяло се увеличи значително. Bентилатора на вътрешното тяло независимо дали е на режим Low - Medium - High работи на максимални обороти както при режим Турбо.
manolets- Брой мнения : 2
Както каза бяла мечка, причината най-вероятно е в количеството фреон.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Колеги, не мислите ли, че е най-добре да го погледне човек от бранша? Аз бих помолил клиента да даде поне град, след което на ЛС да си разменят телефони с някой от форума / щом ни се е доверил/ и да се види на място. Самсунг е все пак! ;-)
Далеч съм от мисълта, че сам ще може да се справи с този проблем, не е нещо лично, просто трябват си инструменти които клиентите нямат...100yan написа: Колеги, не мислите ли, че е най-добре да го погледне човек от бранша? Аз бих помолил клиента да даде поне град, след което на ЛС да си разменят телефони с някой от форума / щом ни се е доверил/ и да се види на място. Самсунг е все пак! ;-)
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите