Климатична техника
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Samsung AQV12MWA

5 posters

Go down

Samsung AQV12MWA Empty Samsung AQV12MWA

Писане  manolets Пон Мар 14, 2011 5:21 am

Климатика работи 2 години без проблем, но от 2-3 седмици дава грешка Е237 и неможе да достигне зададената температура. За сажаление, не можах да получа адекватен и разумен отговор на проблема от местните техници (от провинцията съм) и се обръщам към вас с надежда да получа помощ. Предварително Ви благодаря.

manolets

Брой мнения : 2

Върнете се в началото Go down

Samsung AQV12MWA Empty Re: Samsung AQV12MWA

Писане  Demonburg Пон Мар 14, 2011 12:40 pm

Принципно, тази грешка е за тръбния температурен сензор, но при самсунг никога не можеш да си сигурен. Дай малко подробности, кое тръгва, кога тръгва, вътрешния вентилатор развърта ли...

Demonburg

Брой мнения : 118
Местожителство : Бургас

Писане  бяла мечка Пон Мар 14, 2011 8:19 pm

Demonburg написа:Принципно, тази грешка е за тръбния температурен сензор, но при самсунг никога не можеш да си сигурен.
Почти съм сигурен че има пропуск и фреона е недостатъчен. При тази грешка почти винаги се оказва това с тези симптоми.

бяла мечка

Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали

Писане  manolets Сря Мар 16, 2011 2:00 am

Demonburg написа:Принципно, тази грешка е за тръбния температурен сензор, но при самсунг никога не можеш да си сигурен. Дай малко подробности, кое тръгва, кога тръгва, вътрешния вентилатор развърта ли...

В режим на работа климатика издаде съскащ звук както при разскрежаване и даде грешка Е2 37. Изключих го от дистанционното, след това и от мрежата и след 5 минути отново го включих. Заработи, но при зададена температура 27 градуса духаше леко топъл въздух и не можеше да качи повече от 23 градуса. Програмата Турбо (бързо затопляне) не работи. Шума на външното тяло се увеличи значително. Bентилатора на вътрешното тяло независимо дали е на режим Low - Medium - High работи на максимални обороти както при режим Турбо.

manolets

Брой мнения : 2

Писане  solar Сря Мар 16, 2011 12:37 pm

Както каза бяла мечка, причината най-вероятно е в количеството фреон.

solar

Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен

Писане  100yan Сря Мар 16, 2011 1:20 pm

Колеги, не мислите ли, че е най-добре да го погледне човек от бранша? Аз бих помолил клиента да даде поне град, след което на ЛС да си разменят телефони с някой от форума / щом ни се е доверил/ и да се види на място. Самсунг е все пак! ;-)

100yan

Брой мнения : 45
Местожителство : Ст. Загора

http://www.kki.bg

Писане  бяла мечка Сря Мар 16, 2011 6:23 pm

100yan написа: Колеги, не мислите ли, че е най-добре да го погледне човек от бранша? Аз бих помолил клиента да даде поне град, след което на ЛС да си разменят телефони с някой от форума / щом ни се е доверил/ и да се види на място. Самсунг е все пак! ;-)
Далеч съм от мисълта, че сам ще може да се справи с този проблем, не е нещо лично, просто трябват си инструменти които клиентите нямат...

бяла мечка

Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите