SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява
+2
KOTOPA
бяла мечка
6 posters
Страница 1 от 1
SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява
Здравейте колеги.
20 мин. след изчистване на леда - налягане 36 бара, ток 16.5А, входящ въздух 18 гр., изходящ 50гр. при външна -2гр. Ампеража ми се струва малко висок но стаята беше истинала до около 11гр, и си мисля, че се напъваше докато да стопли помещението. Като ги направи 18 аз си тръгнах. Преди 3 дена клиента го е размразявал с вода, днес аз го правих това упражнение. На 3 годинки е машината. Монтиран е в северна стая 40 квадрата, като може да поддържа помещението средно около 23гр. без да му се дава много зор. Леда беше доста сериозен, може би имаше около десетина кг. (таман за wiskey ) От какво може да е да не разкрежава до край? Моля помагайте.
20 мин. след изчистване на леда - налягане 36 бара, ток 16.5А, входящ въздух 18 гр., изходящ 50гр. при външна -2гр. Ампеража ми се струва малко висок но стаята беше истинала до около 11гр, и си мисля, че се напъваше докато да стопли помещението. Като ги направи 18 аз си тръгнах. Преди 3 дена клиента го е размразявал с вода, днес аз го правих това упражнение. На 3 годинки е машината. Монтиран е в северна стая 40 квадрата, като може да поддържа помещението средно около 23гр. без да му се дава много зор. Леда беше доста сериозен, може би имаше около десетина кг. (таман за wiskey ) От какво може да е да не разкрежава до край? Моля помагайте.
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Дефрос датчик
Вероятността той да не си върши работата е много голяма.Питай клиента дали пъшка(изравнява) климатика.При тази температура е не-нормално да се получава такъв лед.При студено време влажността на въздуха пада и не е нормално да трупа лед.
KOTOPA- Брой мнения : 62
Местожителство : гр.Сливен
Re: SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява
Трябва да се премести датчика за външната температура. Той е много близо до топлообменника, покрива се с лед и не отчита вярно.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Не искам да поставям такъв въпрос, но какво означава да се покрива с лед и да не може да отчита правилно. Ледът да не е по топъл от въздуха.. Че неговата работа свързана ли е с размразяванете... Не схващам, верно че ме напече слънцето днес...
имал съм тревоги с тез клими , и всички бяха заради задръстени изпарители , мухал по турбината и прах - заради тези проблеми се намалява дебита на въздоха но изхдухва голяма жега , климатика работи дълго време без да спира и пак не може стопли помощението , замаръзва от вън , но не включва да разкрежава заради топлия изпарител . А повечето клиенти не ги ползват на макс вентиратора на вътрешното тяло - така че разгледай по обстойно вътрешното тяло
weka- Брой мнения : 70
Местожителство : Varna
Има логика
Ако е замърсена турбината или изпарителя.Топло обмена се нарушава от там по бавно разтоварва компресора и заскрежава а покъсно обледява кондензатора.
Имах случай с AQV18NSA. Турбината беше замърсена и изкарваше съвсем малко въздух, но не беше замръзнал. Почистих му турбината и на другия ден клиента ми се обади че климатика е замръзнал и не се размразява. Като отидох заварих около 20 кг лед по топлообменника и никакво намерение да включи дефрост. изкопах му датчика от леда и буквално след минута включи на дефрост. Предполагам че като отчете -15° (примерно) не включва на дефрост, защото просто при такава температура влажността е малка и няма заскрежаване. Освен това е нормално при -15° да не може да вдигне много висока температура на вътрешния топлообменник (другия признак за нужда от дефрост).
Solar, с преместване на датчикът за външна температура ще си размразява ли нормално?
SAMSUNG AQV 24
Бащицата трябва да каже колко Ком е стойноста на този датчик.Може и той да си е прецакан иначе на някой модели Осаки визирам
JN 17-ka ги местим непосредственно зад вентилаторано но то е според разпределението на входовете на кондензатора
JN 17-ka ги местим непосредственно зад вентилаторано но то е според разпределението на входовете на кондензатора
Това с преместването на датчика за AQV18 и AQV24, бащицата го беше публикувал в предишния форум. При мен даде резултат.
Бащицата предполагам е претрупан от работа тези дни, и няма много време за форума. Очаквам да помогне за сойностите на датчика.
Имам да черпя за помоща, получена от форума. А тази 24 ка дано се оправи, че клиента е много важна клечка.
Solar къде се мести датчикът?
Имам да черпя за помоща, получена от форума. А тази 24 ка дано се оправи, че клиента е много важна клечка.
Solar къде се мести датчикът?
Съжалявам,че не мога да открия бюлетина с фотоса,но препоръката на производителя беше - външния въздушен датчик да се премести върху ламарината на страничния капак,т.е. да не попада в зоната на леда(все пак къщите на ескимосите са от лед!).В тази зона леда служи като изолатор,което не води до пълното обезкрежаване,поради неточно отчитане на реалната температура.От миналия понеделник съм без личния компютър(поради ремонт) и затова не посещавам редовно форума,за което се извинявам за късните отговори.
Благдаря за насоките. Още сутринта ще действам.
tova mi e izprashtano ot KiK
http://img718.imageshack.us/img718/4728/inverteroutdoorfreezing.pdf
http://img718.imageshack.us/img718/4728/inverteroutdoorfreezing.pdf
krasi- Брой мнения : 8
Similar topics
» Климатик Samsung не размразява
» Samsung AQV 12 EWA N - КОД
» samsung aqv 18 fan
» Samsung - AQV-12 UGA