Климатична техника
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява

+2
KOTOPA
бяла мечка
6 posters

Go down

SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява Empty SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява

Писане  бяла мечка Вто Фев 02, 2010 7:49 pm

Здравейте колеги.
20 мин. след изчистване на леда - налягане 36 бара, ток 16.5А, входящ въздух 18 гр., изходящ 50гр. при външна -2гр. Ампеража ми се струва малко висок но стаята беше истинала до около 11гр, и си мисля, че се напъваше докато да стопли помещението. Като ги направи 18 аз си тръгнах. Преди 3 дена клиента го е размразявал с вода, днес аз го правих това упражнение. На 3 годинки е машината. Монтиран е в северна стая 40 квадрата, като може да поддържа помещението средно около 23гр. без да му се дава много зор. Леда беше доста сериозен, може би имаше около десетина кг. Very Happy (таман за wiskey Very Happy ) От какво може да е да не разкрежава до край? Моля помагайте.

бяла мечка

Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали

Върнете се в началото Go down

SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява Empty Дефрос датчик

Писане  KOTOPA Вто Фев 02, 2010 8:41 pm

Вероятността той да не си върши работата е много голяма.Питай клиента дали пъшка(изравнява) климатика.При тази температура е не-нормално да се получава такъв лед.При студено време влажността на въздуха пада и не е нормално да трупа лед.
KOTOPA
KOTOPA

Брой мнения : 62
Местожителство : гр.Сливен

SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява Empty Re: SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява

Писане  solar Сря Фев 03, 2010 9:15 am

Трябва да се премести датчика за външната температура. Той е много близо до топлообменника, покрива се с лед и не отчита вярно.

solar

Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен

SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява Empty Re: SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява

Писане  бяла мечка Сря Фев 03, 2010 8:17 pm

Very Happy Не искам да поставям такъв въпрос, но какво означава да се покрива с лед и да не може да отчита правилно. Ледът да не е по топъл от въздуха.. Че неговата работа свързана ли е с размразяванете... Не схващам, верно че ме напече слънцето днес...

бяла мечка

Писане  weka Сря Фев 03, 2010 8:55 pm

имал съм тревоги с тез клими , и всички бяха заради задръстени изпарители , мухал по турбината и прах - заради тези проблеми се намалява дебита на въздоха но изхдухва голяма жега , климатика работи дълго време без да спира и пак не може стопли помощението , замаръзва от вън , но не включва да разкрежава заради топлия изпарител . А повечето клиенти не ги ползват на макс вентиратора на вътрешното тяло - така че разгледай по обстойно вътрешното тяло

weka

Брой мнения : 70
Местожителство : Varna

SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява Empty Има логика

Писане  KOTOPA Сря Фев 03, 2010 11:21 pm

Ако е замърсена турбината или изпарителя.Топло обмена се нарушава от там по бавно разтоварва компресора и заскрежава а покъсно обледява кондензатора.
KOTOPA
KOTOPA

Писане  solar Сря Фев 03, 2010 11:41 pm

Имах случай с AQV18NSA. Турбината беше замърсена и изкарваше съвсем малко въздух, но не беше замръзнал. Почистих му турбината и на другия ден клиента ми се обади че климатика е замръзнал и не се размразява. Като отидох заварих около 20 кг лед по топлообменника и никакво намерение да включи дефрост. изкопах му датчика от леда и буквално след минута включи на дефрост. Предполагам че като отчете -15° (примерно) не включва на дефрост, защото просто при такава температура влажността е малка и няма заскрежаване. Освен това е нормално при -15° да не може да вдигне много висока температура на вътрешния топлообменник (другия признак за нужда от дефрост).

solar

Писане  бяла мечка Сря Фев 10, 2010 6:09 pm

Solar, с преместване на датчикът за външна температура ще си размразява ли нормално?

бяла мечка

SAMSUNG AQV 24 FAN/FAX Не размразява Empty SAMSUNG AQV 24

Писане  KOTOPA Сря Фев 10, 2010 6:39 pm

Бащицата трябва да каже колко Ком е стойноста на този датчик.Може и той да си е прецакан иначе на някой модели Осаки визирам
JN 17-ka ги местим непосредственно зад вентилаторано но то е според разпределението на входовете на кондензатораSmile
KOTOPA
KOTOPA

Писане  solar Сря Фев 10, 2010 8:21 pm

Това с преместването на датчика за AQV18 и AQV24, бащицата го беше публикувал в предишния форум. При мен даде резултат.

solar

Писане  бяла мечка Сря Фев 10, 2010 8:38 pm

Бащицата предполагам е претрупан от работа тези дни, и няма много време за форума. Очаквам да помогне за сойностите на датчика.
Имам да черпя за помоща, получена от форума. А тази 24 ка дано се оправи, че клиента е много важна клечка.
Solar къде се мести датчикът?

бяла мечка

Писане  ba6ticata Сря Фев 10, 2010 8:40 pm

Съжалявам,че не мога да открия бюлетина с фотоса,но препоръката на производителя беше - външния въздушен датчик да се премести върху ламарината на страничния капак,т.е. да не попада в зоната на леда(все пак къщите на ескимосите са от лед!).В тази зона леда служи като изолатор,което не води до пълното обезкрежаване,поради неточно отчитане на реалната температура.От миналия понеделник съм без личния компютър(поради ремонт) и затова не посещавам редовно форума,за което се извинявам за късните отговори.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Брой мнения : 610
Местожителство : София

https://klimaservice.bulgarianforum.net

Писане  бяла мечка Сря Фев 10, 2010 8:44 pm

Благдаря за насоките. Още сутринта ще действам.

бяла мечка

Писане  krasi Сря Мар 10, 2010 10:47 pm

krasi

Брой мнения : 8

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите