Samsung AQV-12-ABA
+2
ba6ticata
nasopicaso
6 posters
Страница 1 от 1
Samsung AQV-12-ABA
Здравейте, миналата година монтирах на Samsung AQV-12-ABA. Още миналата година почти веднага след монтирането даде грешка Е237 ( грешка на тръбен датчик). Миналата година с баджанака въведохме ново кодиране на климатита спорет инструкциите и спря да показва тази грешка. Онзи ден обаче пак я е показал. Той го е изключил и го е включил и климатика е тръгнал. Въпроса ми е дали наистина е този датчик? Предполагам, че въвеждането на кодове от дистанционното е корегирало проблема случайно или просто така се е случило. Климатика е в гаранция, така че може да подменим датчика, но дали е само от него...миналата година се обаждах в сервиза и до колкото си спомням ми казаха, че може да е проблем и в платката на външното.
Re: Samsung AQV-12-ABA
Не е пипано нищо. Какво правим тогава, в топлото време, свалям платката нося ви я и преинсталирате софтуера така ли ?
По всяко време може да я препрограмираме,като процедурата е 5-10 минути и се осъществява веднага след пускане на поръчката,засега единствено в Софийския сервиз.Ако сте от друго населено място,използвайте услугите на регионалния сервиз,като те правят заявка и след получаване на нова платка с нов софтуер,тогава я подменяте,за да не губи клиента от чакането,което може да е повече от седмица.
Сега пък е дал грешка 469. Баджанака е намалил градусите, каза, че вентилатора на вътрешното спрял, а компресорапродължил да работи и след малко изписал грешка 469. Това пак ли е софтуер?
И при мен има проблем с този модел. Проблема е че не тръгва. Показва Е 01 (а може би е Е 101). Нищо не е подменяно по машината. Помагайте моля.
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Измери ли проловотото съпротивление от 200 ома дали не е прекъснало Ако е така отиваш на смяна на електроника
Колеги, няма да отварям нова тема, но едно такова AQV-09 ABA е на път да ми разкаже играта . От Бургас съм , а то е във вилната зона на Созопол. Много скоро след монтажа показа Е101, естествено нямаше напрежение на N1 и 1 на вън. тяло и вътрешното тяло не знаеше за съществуването на външното такова.След смяна на 2 вътрешни платки, и всеки път тръгва ,и след 2-3 дена клиентите изревават, логично комплекта отпътува за София.След кратък престой се върна и вчера го монтирахме. Тръгна нормално и го оставихме да поддържа 20 гр. Днес клиента ме изненада с ново обаждане и информация за грешка Е464. Видях какво значи грешката, но Ви моля за предварителна информация , ако имате такава и най- вече Бащицата, ако се досети за случая от Бургас от преди седмица. Благодаря на всички Ви предварително!
Demonburg- Брой мнения : 118
Местожителство : Бургас
Здравейте! Имам самсунг AQV-09-ABA, разказа ми играта. Постоянни грешки Е554, Е469, Е237. След няколко идвания на техниците ми смениха платките (преди около 2 месеца). Проблема си остана. Сега се случва по рядко, вентилатора на вътрешното тяло спира а компресора не, в резултат на което изписва най-често грешка Е469. Понякога дава и Е554. Преди подмяната на платките най-често даваше Е237. Намери ли се решение на проблема? Какво да го правя? Не викам техниците, защото те самите казват, че няма оправия. Наистина ли е така? Иначе климатика си работи добре, стига да не са многото грешки. Понякога работи седмица без грешка, друг път по няколко грешки за ден. Благодаря предварително!
stamen_ganev- Брой мнения : 3
От няколко дни имаме уверение от Самсунг,че с ново поколение електроника,която вече е достъпна за страната,няма да имаме проблеми.Изисквайте от регионалния ви сервиз поръчка за новите външни електроники,като за девятка ABA парт.ном. е DB93-08116А, а за дванайсетка АВА е (DB93-08116В).
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите