Samsung AQV-18Fa -Compressor Start error ???
4 posters
Страница 1 от 1
Samsung AQV-18Fa -Compressor Start error ???
Колеги имам проблем сас тази 18ка.Пробвах със смяна на външната електроника ,но грешката остана същатаНе съм сигурен обаче дали и двете електроники не са дефектни.Компресора съм мерил и няма ненормални показания,и окъсяване към корпус.Кабела също съм проверил и няма прекъсвания.Общо взето в сервизното пише да се сменя електрониката външната ???Ако някой е имал подобни проблеми нека сподели
Последната промяна е направена от niki_kolev77 на Сря Яну 13, 2010 8:17 pm; мнението е било променяно общо 1 път
niki_kolev77- Брой мнения : 9
Местожителство : Пловдив /Кърджали
Re: Samsung AQV-18Fa -Compressor Start error ???
Предполагам познаващите Самсунг ще те посъветват да смениш и вътрешната, заедно с външната електроника...
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Не мисля че проблема е във нея.А доста Самсунги са ми минали през ръцете.Компресора стартира развърта за 10 секунди и спира със въпросната грешка.ИПМа съм го мерил и е здрав и при двете ел-ки.
Причината е в компресора,който евентуално има 'навивка на късо' или механичен дефект.За първото има начин да се провери ,но само в сервиза на К&К.Второто е възможно само ако вържеш здрав компресор без да го заваряваш,(дори и от 12_ка) и ако върти повече от минута-две,не се съмнявай - компресора.Такива (тестиращи)компресори винаги може да се намерят.
Стана късно днеска ,че е и студено та реших да продължа утре.Не си носих лампите да ги закача ,но утре ще пробвам електрониката като и закача един компресор или лампите.И според мен е за компресор но пък до сега не съм имал случай да гръмне компресора на който и да е от 2-3 годишните самсунги които сме сложили.Имал съм 12ка със същия проблем и след смяна на външната платка се оправи.
Само едно пояснение- тези модели няма да приемат лампите за тест.Единствено компресор с реална индуктивност.Лампите ще 'светят' за кратко време и електрониката ще усети липса на товар.
Е в такъв случай ще закача един компресор от панасоник че ми се намира под ръка А предполагаема цена на компресор за 18 фа?
само за информация - пробвали с лампите ?
weka- Брой мнения : 70
Местожителство : Varna
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите