Samsung AQ09FA-SA
2 posters
Страница 1 от 1
Samsung AQ09FA-SA
Здравейте имам инсталирани 2 броя климатици Samsung AQ09FA-SA в съседни стаи с еднакво изложение и квадраутра. Прави ми впечатление че единия се държи добре за разлика от другия, който не отоплява достатъно добре без значение дали темп. са + или - . и доста се обледяват. Прави ми впечатление че единия духа по толпъл въздух при зададени еднакви темп. и еднакви други условия. На какво може да се дължи ? Имаше възможност да се вдигне времето за разскрежаване но не си спомням точно как ставаше променяха се мин. за разскрежаване но не зная какви нови стойоности да заложа...моля за помощ.. благодаря предварително
Последната промяна е направена от ktivanov на Чет Яну 07, 2010 5:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : FA-SA)
ktivanov- Брой мнения : 7
Re: Samsung AQ09FA-SA
Не разбрах точно какво означва SA,но следните кодове са единствените за серията AQ09FA.
AQ09FA ....... 0 8 5 0 2 5 1 7 0 2 4 9
AQ09FB ....... 0 8 5 0 2 5 1 7 0 2 4 9
AQ09FASER .. 0 A 5 0 2 5 1 7 0 2 4 9
Оцветените в червено символи са определящи времето за разкрежаване в минути.Все пак не прекалявайте,защото клиента ще настине.
AQ09FA ....... 0 8 5 0 2 5 1 7 0 2 4 9
AQ09FB ....... 0 8 5 0 2 5 1 7 0 2 4 9
AQ09FASER .. 0 A 5 0 2 5 1 7 0 2 4 9
Оцветените в червено символи са определящи времето за разкрежаване в минути.Все пак не прекалявайте,защото клиента ще настине.
Днес разбрах,че има модел AQ09-SA.Ако това е вашия модел,кодовете са следните:
AQ09SANSER 0 2 0 0 0 0 1 A 1 3 6 0
Ако Самсунг са запазили реда на кодировката,то времето за разкрежаване е '0'(шестия сегмент = нула).Ще публикувам сервизното за да може всички да го разгледат и да търсим заедно по какъв начин разкрежава?Все пак ktivanov опитайте със шестия сегмент като му зададете 5 и споделете.
AQ09SANSER 0 2 0 0 0 0 1 A 1 3 6 0
Ако Самсунг са запазили реда на кодировката,то времето за разкрежаване е '0'(шестия сегмент = нула).Ще публикувам сервизното за да може всички да го разгледат и да търсим заедно по какъв начин разкрежава?Все пак ktivanov опитайте със шестия сегмент като му зададете 5 и споделете.
Samsung AQ09SANSER
Здравей бащица,
да точно това е модела Samsung AQ09SANSER и не зная дали ако вляза в режим програмиране дали ще ми излязат фабричните настройки или се появяват на всички позиции само '0' ? дали са запазили на 6та позиция времето за разскрежаване ?
да точно това е модела Samsung AQ09SANSER и не зная дали ако вляза в режим програмиране дали ще ми излязат фабричните настройки или се появяват на всички позиции само '0' ? дали са запазили на 6та позиция времето за разскрежаване ?
Това са оригиналните кодове от сайта на Самсунг,така че опитай с нашия вариант за шестия сегмент,а пък ако не стане лесно ще възстановиш заводските.По принцип след като превключиш ДУ на програмен режим, всички символи ще са ти <0>Можеш да си изтеглиш сервизното от главното меню на сайта ни <Сервизни> или : http://bashticata.data.bg/p/files/Pictures/ServiceManuel
благодаря за линка - отворих го, но за жалост не откривам моя модел ? има 09FA но не и 09SA ?
Моля,за извинение,но data.bg,която ни предоставя хостинга не го показва като наличен.Когато вляза като админ,го има!Давам нов линк: http://dox.bg/files/dw?a=628f106595
Благодаря свалих файлчетата, странно е че сегмент 5 е '0' това дали означава че не влиза в режим разскрежаване ? имах някакво такова усещане така като ги наблюдавах как работят...някаква идея имате ли за това? освен да опитам да го променя на 5 ?
Благодаря за всичко, а имате ли някаква идея защо единия духа по-топло от другия при еднакви други условия - както съм описал в 1вия ми постинг, да не би да е липса на фреон? Все още са гаранционни и се замислям дали да викам сервиза? Направи ми впе4атление 4е при монтажа не беше измерено нищо - фреон налягане и т.н. - само ги пуснаха и казаха 'а работят' с което се приклю4и монтажа...моля за съвет ?
Възможно е заводски да е с по ниско количество фреон,но той ще заскрежава по интензивно от другия.Така,че вие сте на ход?
Здравейте, искам да споделя...препрограмирах времето за разскрежаване...от 0 на 7, сега имам чувството, че не се обледява толкова много колкото преди това, но впечатленията ми са че този модел определно е само за температури над 0, а под 0 не че не работи ... пак отоплява но с гореизброените проблеми. Благодаря за съдействието !
С единичен изпарител и под нулата мощноста му ще да е към един киловат.Т.е. става за вестникарска будка.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите