Panasonic UW12GKE - не топли
+5
weka
Demonburg
Станимир
ba6ticata
бяла мечка
9 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Panasonic UW12GKE - не топли
На новото място Panasonic-а е доста по-добре. Изглежда там няма влага и не го навява докато дефроства. Докато на старото място сложих нов климатик и пак си замръзва доста. Но поне той го размразява до край и има нагревател на дъното.
Смятам на пролет или есента да напълня Panasonic-a с фреон по кантар и 20-30 грама отгоре и ще наблюдавам другата зима. Едва ли вече ще има толкова студени зими като сега.
Весели празници.
Смятам на пролет или есента да напълня Panasonic-a с фреон по кантар и 20-30 грама отгоре и ще наблюдавам другата зима. Едва ли вече ще има толкова студени зими като сега.
Весели празници.
Blackwind- Брой мнения : 7
Сагата продължава... Няма край... Всъщност се радвам, може би ще науча нещо (за топлата вода примерно) ново като започна да сипвам вода по този модел. А защо компресора на този модел ми изглежда малък... ааа може би така ми се струва Всъщност си е нормален по обем...
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Сериозно. Как да разбера колко BTU е компресора?
Иначе един климатика от модела беше спукал 4пътника. След смяна му го гледам се държи доста прилично. След няколко дена ще имам път на там, и ако клиента си е в къщи ще видя какво е положението. Иначе другите бройки са за оплакване. Дали не е проблемен 4пътника. Да не може да "превключва" на "студено", от там да не може да размрази както трябва, да трупа лед... Нека друг се изкаже, че може би говоря наезуст.
Иначе един климатика от модела беше спукал 4пътника. След смяна му го гледам се държи доста прилично. След няколко дена ще имам път на там, и ако клиента си е в къщи ще видя какво е положението. Иначе другите бройки са за оплакване. Дали не е проблемен 4пътника. Да не може да "превключва" на "студено", от там да не може да размрази както трябва, да трупа лед... Нека друг се изкаже, че може би говоря наезуст.
Така заварих днес един климатик. Вместо в стаята, клиента го ползва вън да размрази външното тяло.
И моя взе пак да замръзва, когато е влажен въздуха и около 0 градуса. Добре, че го грее слънце през деня, а не ползвам духалка като тоя човек. Смятам лятото, когато имам възможност да го допълвам с повече фреон, за да му се вдигне налягането. Дано нещо се промени. Вече не знам. Наблюдавам, че при размразяване не му достига мощност и топлина. В смисъл питата не се отоплява достатъчно, за да свали целия лед и винаги остава по малко. Или компресора е слаб както казваш или въобще не струват тия модели. Щом тука не може да стопи леда, какво остава за по-студени райони.
Като се има предвид, че в това помещение до сега беше прозоречен 9ка на 20 години и никога не е правел такива проблеми.
Като се има предвид, че в това помещение до сега беше прозоречен 9ка на 20 години и никога не е правел такива проблеми.
Blackwind- Брой мнения : 7
Страница 2 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Panasonic UW12GKE
» Panasonic CS/CU-UW12GKE
» Търся ел. мотор на външния вентилатор за климатик Pansonic cs/cu-uw12gke
» SAMSUNG AQV 12 NSBN - не топли
» HITACHI RAS 10 EH1 не топли след смяна на платката
» Panasonic CS/CU-UW12GKE
» Търся ел. мотор на външния вентилатор за климатик Pansonic cs/cu-uw12gke
» SAMSUNG AQV 12 NSBN - не топли
» HITACHI RAS 10 EH1 не топли след смяна на платката