Проблем с Neo HL12FA2
4 posters
Страница 1 от 1
Проблем с Neo HL12FA2
В режим отопление, уреда работи добре но след няколко включвания и изключвания той спира и затваря клапите.
За мен това не е "Stand by", не се включва повече въпреки мерките който вземам-понижаване на температурата (проветряване да речем)
Включва се само, ако променя температурата от "дистанцията"..Какво ли не правих ресетвах, въртях щепсали, проверявах занулявания и нищо не помага продължава да прави така.
При охлаждане никакви проблеми..
Какво ще ме посъветвате да направя -не му е правена профилактика
Благодаря, Ви за вниманието..
edit:По надолу един колега(съфорумник) е имал същите проблеми само че с Медея
За мен това не е "Stand by", не се включва повече въпреки мерките който вземам-понижаване на температурата (проветряване да речем)
Включва се само, ако променя температурата от "дистанцията"..Какво ли не правих ресетвах, въртях щепсали, проверявах занулявания и нищо не помага продължава да прави така.
При охлаждане никакви проблеми..
Какво ще ме посъветвате да направя -не му е правена профилактика
Благодаря, Ви за вниманието..
edit:По надолу един колега(съфорумник) е имал същите проблеми само че с Медея
Последната промяна е направена от Joro35 на Сря Дек 30, 2009 3:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Joro35- Брой мнения : 8
Re: Проблем с Neo HL12FA2
На тези модели не им се прави задължителна профилактика(само по ваше желание).Проблема се е получил след токов удар,при което данните в EEPROM_a са променени.Ако имате възможност посетете сервиза на К&К,където за 10мин. ще се презапише наново.
Проблем с Neo HL12FA2
Принципно и аз мога да го запиша- стига да имам оригинала..
Благодаря за бързата реакция, тези който подържат К&К уредите в нашия град
Няма да си мръднат пръста да програмират на ново чипа, а напрово ще сменят платкатаи ще настане една
обърквация..сигорно ще подменят 3~4 до като ги паснат(и за всяка да плащам ужас)
Edit: Грешка мръднаха си пръстите , дойдоха и направиха каквото исках...
Благодаря за бързата реакция, тези който подържат К&К уредите в нашия град
Няма да си мръднат пръста да програмират на ново чипа, а напрово ще сменят платкатаи ще настане една
обърквация..сигорно ще подменят 3~4 до като ги паснат(и за всяка да плащам ужас)
Edit: Грешка мръднаха си пръстите , дойдоха и направиха каквото исках...
Последната промяна е направена от Joro35 на Сря Дек 30, 2009 3:43 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Ако имаш възможност публикувай от платката серийния номер,защото е от значение.Трябва да пише нещо такова:VestelLCD -C...,GAL0101GK...,VestelLED.... и т.н.Провери дали има външен епром или най добре я снимай и публикувай.
Това е завод в Китай.Има още три които ни произвеждат Нео_то ,като твоя е от по новия модел.Предишния беше от завода -Чунлан.Другите са Грее и Чиго.
Проблем с Neo HL12FA2
Проблемът ми получи развитие- отстраних "пъпка" м/у две писти свързващи контролера и друга интегрална схема.
Явно е правила капацитет, след интервенцията климатика работи добре без да прави каквито и да е проблеми..
Явно е правила капацитет, след интервенцията климатика работи добре без да прави каквито и да е проблеми..
Би ли качил снимка на пъпката, или поне описание на мястото и, че имам няколко такива FA2. Може да се окаже заводска "пъпка по рождение"...;-). Благодаря предварително...
И аз имам абсолютно същите симптоми с една 9-ка и 2 12-ки от този модел със стъкления панел. Ето снимка на платката на 9-ката от страната на пистите:
Направи ми впечатление че липсва елемент където е червената стрелка. Има лепило, но елемента го няма. А където е жълтата стрелка отстраних пъпка припой, която покриваше съседната писта. Сега чакам клиента да се обади за да каже дали има някаква промяна. Ето и снимка от страна елементи на платката:
Тези платки, които нямат външен EEPROM, подлежат ли на препрограмиране?
Направи ми впечатление че липсва елемент където е червената стрелка. Има лепило, но елемента го няма. А където е жълтата стрелка отстраних пъпка припой, която покриваше съседната писта. Сега чакам клиента да се обади за да каже дали има някаква промяна. Ето и снимка от страна елементи на платката:
Тези платки, които нямат външен EEPROM, подлежат ли на препрограмиране?
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
За съжаление не може да се препрограмират,тъй като производителя е защитил кода си.
Проблем с Neo HL12FA2
Платките и на моя са едно към едно с тези по горе "Пъпката" беше м/у 13 и 14 крак на контролер (м/у двете писти
утващи на по горната ИС ).Постнал съм по горе описание на контролера, но не намерих описание на краката, кой за какво е...
липсващите елемнти не пречат на работата на климатика..
утващи на по горната ИС ).Постнал съм по горе описание на контролера, но не намерих описание на краката, кой за какво е...
липсващите елемнти не пречат на работата на климатика..
Бащица, евентуално ако проблемът се появи отново имате ли такива платки в сервиза да ми изпратите?
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Проблем с Neo HL12FA2
Ето пълно инфо за контролера -Цък
Има и краката за четене и програмиране на флаша..
Не питайте за цени на платката...от официалния вносител на Галанц(Зора) ми дадоха страшна цена(150лв. с ддс)
Има и краката за четене и програмиране на флаша..
Не питайте за цени на платката...от официалния вносител на Галанц(Зора) ми дадоха страшна цена(150лв. с ддс)
Similar topics
» Neo HL12FA2
» Проблем HITACHI RAS 14 EH1
» HISENSE 12UR4SVNVL проблем
» Проблем със Samsung SH 12 ZAB
» Проблем с SAMSUNG AQV12ABA
» Проблем HITACHI RAS 14 EH1
» HISENSE 12UR4SVNVL проблем
» Проблем със Samsung SH 12 ZAB
» Проблем с SAMSUNG AQV12ABA
Страница 1 от 1