"счупена пружина" на клапан в компресора на инверторен Panasonic CS PE 12 CKE
2 posters
Страница 1 от 1
"счупена пружина" на клапан в компресора на инверторен Panasonic CS PE 12 CKE
Здравейте, от около година климатика ми - Panasonic 12 CKE работи "когато си иска".
От изчетеното и от консултациите за грешките, които се появяват проблема излиза,
че е в пружината на клапана в компресора - "омекнала или счупена".
За подмяната на същата мненията са спорни - от разрязване компресора на струг, после
подмяна и заварки до крайното - не се ремонтира.
Питането ми към тук дебатиращите е дали някой е извършвал подобен ремонт, аз съм
от Пловдив или колко ще ми струва подмяната с нов компресор с ремонт, зареждане и др.
Поздрави
tod36
От изчетеното и от консултациите за грешките, които се появяват проблема излиза,
че е в пружината на клапана в компресора - "омекнала или счупена".
За подмяната на същата мненията са спорни - от разрязване компресора на струг, после
подмяна и заварки до крайното - не се ремонтира.
Питането ми към тук дебатиращите е дали някой е извършвал подобен ремонт, аз съм
от Пловдив или колко ще ми струва подмяната с нов компресор с ремонт, зареждане и др.
Поздрави
tod36
tod36- Брой мнения : 2
Re: "счупена пружина" на клапан в компресора на инверторен Panasonic CS PE 12 CKE
Пружината(около 1.5лв.) се подменя след пробиване на отвор 10мм. който се намира вляво от ресивера.Проблема е,че от 10 компресора едва три-четири могат да се възстановят,поради неравномерно износване на ексцентрика(зависи колко дълго време е работил със счупена пружина),т.е. нямате 100% гаранция,че компресора е годен за възстановяване.
Нов компресор в нашия сервиз е около 320лв. с ДДС,като за смяната(ако е при нас) се добавят още 80лв.
Нов компресор в нашия сервиз е около 320лв. с ДДС,като за смяната(ако е при нас) се добавят още 80лв.
10х
Сърдечно благодаря, имате ли сервиз в Пловдив?
Поздрави
tod36
Поздрави
tod36
tod36- Брой мнения : 2
Re: "счупена пружина" на клапан в компресора на инверторен Panasonic CS PE 12 CKE
Има частен сервиз който ни поддържа гаранцийте и се казва ХитКлима.Потърси в Гугъл
Similar topics
» проблем с климатик Hisense KFR-7228W/DE
» Пропуск на фреон от компресора.
» На топло, до компресора! Малко шумно, но....
» PANASONIC CU E 09 CKP
» PANASONIC PE 12 DKE
» Пропуск на фреон от компресора.
» На топло, до компресора! Малко шумно, но....
» PANASONIC CU E 09 CKP
» PANASONIC PE 12 DKE
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите