samsung AQV 12 NSAX
2 posters
Страница 1 от 1
samsung AQV 12 NSAX
Климатика му беше гръмнал модула.След смяната при пускане на копресора дава грешка IPM Over Current(O.C) .Прави опит за около 30 сек. след което изключва и дава нормална работа.След около 30 сек. пак прави опит.Така прави няколко опита.
nikolai- Брой мнения : 79
Re: samsung AQV 12 NSAX
Направете проверка на компресора което единствено може да стане с друг външно свързан.Няма как да се установи механическа задръжка освен по този начин.Има още една проверка,но не е много сигурна.Откачете компресора и стартирайте климатика.Ако ви даде грешка Compressor Starting error - почти сигурно е, че е той,ако се повтори IPM Over Current(O.C) то е възможна повреда във веригата за четене на тока,т.е. в самата платка.
откачих компресора грешката е същата.аз си мисля че във веригата за четене на тока но не знам как е изпълнена за да я проверя.
Поради двойно фолираната платка е трудно да се проследи пътя до процесора,но започни от чипа(мисля,че беше IC651)на изхода на канал W.Най-добре е да се замени с здрав.
Успех.
Успех.
То е ясно че, тази електроника няма да мога да я съживя но колко струва новата.А такъв чип имаш ли.
Ще ми го пратиш ли до Шумен по спииди до офис на Хан омуртаг за сметка на фирма термосила.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите