панасоник cs-9bkp
5 posters
Страница 1 от 1
панасоник cs-9bkp
грешка h11.има ли начин да се разбере дали е вътрешна или външна електроника.
vankata- Брой мнения : 38
Местожителство : SOFIA
Re: панасоник cs-9bkp
Няма начин в т.н. 'домашни условия' да се определи,тъй като кръга се затваря от четири оптрона(по два за съответната електроника).Който от тях да дефектира, веригата се прекъсва.До известна степен имате шанс, със следното:предварително откачвате третия проводник за връзка м/ двете тела(например при вътр.тяло) и след подаване на захранващото напрежение в първата минута измервате м/у втория и третия проводник(съответно към вътр. и външно тяло) на обхват право напрежение на измервателния уред.Ако се появи променящо се напрежение в границите 20 - 70 волта,то съответната електроника е изправна.Метода може да ви заблуди поради други специфични дефекти.Най-популярното е да си носите друго вътр.тяло и по метода на изключването.
Колеги, на такъв климатик при мен дава грешка F95. Cool pressure protection.
Каква е причината? Наистина пада ниското почти до 3 бара, но аз обърнах цикъла на топло, после си влезе нормално в режим т.е. 7-8 бара. 4-пътен винтил ли е това или просто му е малко фреона? Не успях да мерна ток, а май трябваше, но на налягане на топло при това време си вдигна 30 бара ( сървърното беше яко жега и затова не го натисках за повече), а на студ след пускането на топло задържа около 7 бара.
В каква посока да се насоча? Освен това вентилатора на вътрешното тяло страшно много вие, колко струва един такъв?
Благодаря
Каква е причината? Наистина пада ниското почти до 3 бара, но аз обърнах цикъла на топло, после си влезе нормално в режим т.е. 7-8 бара. 4-пътен винтил ли е това или просто му е малко фреона? Не успях да мерна ток, а май трябваше, но на налягане на топло при това време си вдигна 30 бара ( сървърното беше яко жега и затова не го натисках за повече), а на студ след пускането на топло задържа около 7 бара.
В каква посока да се насоча? Освен това вентилатора на вътрешното тяло страшно много вие, колко струва един такъв?
Благодаря
za ventilatora lagerite se smenqt.az sum smenql pone 3 puti.risk si no puk stana.
nikolai- Брой мнения : 79
Лагери и аз съм сменял, няма да е проблем наистина, въпроса е какво означава грешката??
Според мен количеството фреон е по-малко може би с около 200 грама.Налягането в режим студено не трябва да пада под 8 бара,като това е при максимална скорост на вътр.турбина,макс.мощност на компресора и външна температура - над 25 градуса.
Падна при първоначално пускане толкова ниско и аз затова си помислих, дали не е 4-пъчния. Но после като вдигна налягане на високото реших че не е от него, а най-вероятно от фреон. Значи дърпам стария и зареждам нов. Общото количество т 640 г, така, че както казваш ако е 200г липсата, значи това си е 1/3 от фреона.
Да, оказа се друго, външното тяло беше задръстено, т.е. фреона не можеше да се охлажда. Но аз пак смених фреона и измих.
При задръстено външно тяло би трябвало ефекта да е обратен, т. е. на охлаждане налягането да е високо, а на отопление ниско. Ефекта от задръстване на външния топлообменник е същия като от изключване на вентилатора.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Да, така е.
Но след смяната на фреона и измиването на външнотот тяло климатика "мърка".
Благодаря за помощта на всички
Но след смяната на фреона и измиването на външнотот тяло климатика "мърка".
Благодаря за помощта на всички
Similar topics
» Климатик Панасоник cs/cu-e12ckp
» продава се панасоник CU/CS-G123KE
» Външна платка за Панасоник Е12CKP
» търся вътрешен вентилатор за панасоник CS-E15CKP
» търся външна електроника за панасоник CU-E18CKE
» продава се панасоник CU/CS-G123KE
» Външна платка за Панасоник Е12CKP
» търся вътрешен вентилатор за панасоник CS-E15CKP
» търся външна електроника за панасоник CU-E18CKE
Страница 1 от 1