Panasonic E12DKEW - грешка H98
4 posters
Страница 1 от 1
Panasonic E12DKEW - грешка H98
Записала е грешка H98, но вътрешното тяло е чисто - филтри, пита и турбина идеално чисти. Каква може да е причината за тази грешка...
(грешката означава висока температура на вътрешният топлообменник, задръстени филтри, ...)
(грешката означава висока температура на вътрешният топлообменник, задръстени филтри, ...)
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Re: Panasonic E12DKEW - грешка H98
Възможно е намален дебит на турбината вследствие неточни данни от тръбния датчик или пък наистина вдига температурата.Замерихте ли максимума на налягането преди да излъчи грешката?
Re: Panasonic E12DKEW - грешка H98
Колеги, не мисля да отварям нова тема, тъй като и при мен грешката е Н98, но модела е Е12BKP. За 10-12год. работа, аз бях първия който го отвори за профилактика. Имаше си нужда. Замерих датчиците- нормални параметри, изчистих грешката, закачих манометри и амперклещи. При пуск, климатикът тръгва, ампеража плавно се покачва с развъртането на компресора. Налягането от стационарното 10 бара, тръгва нагоре и към 18-19 бара и ток 2.7А, външното тяло спира. След няколко такива опита, мисля че е нормално, се излъчва грешката, но не всеки път! Днес например след три спирания, на четвъртия опит "захапа" и си работи нормално. Мислех все пак да сменя датчиците, но за момента нямам такива налични. Някакви идеи....?!
Demonburg- Брой мнения : 118
Местожителство : Бургас
Similar topics
» Panasonic E 12 CKP - грешка H33
» Panasonic E9 CKP грешка Н11
» Panasonic E12 HKE Грешка Н16
» Panasonic грешка F90
» Panasonic E125KE - грешка F99
» Panasonic E9 CKP грешка Н11
» Panasonic E12 HKE Грешка Н16
» Panasonic грешка F90
» Panasonic E125KE - грешка F99