Midea MSG12HR
+3
ba6ticata
Kiro67
solar
7 posters
Страница 1 от 1
Midea MSG12HR
Клиента дойде в офиса и сподели неволите, които е имал с тоя климатик. По неговите думи две "фирми" са се упражнявали с него и не са успели да го накарат да топли. Като отидох на адреса видях, че предния панел на вътрешното тяло е стопен и силно деформиран. Клиента каза че "колегите" са нагрявали датчика с пистолет за горещ въздух и освен предния капак са стопили и филтрите. Включих климатика, изчаках 10 мин. да влезе в режим, и му закачих манометрите. Налягането беше 25 bar. тока беше 5.5А. До тук всичко добре, но температурата на изходящия въздух от климатика беше 37°С. При количество фреон R22 по табела 860 гр. от този климатик, аз успях да източа 2540 гр. фреон. . За бонуса от 1680 гр. благодаря на въпросните "колеги" и ако четат този форум, бих ги посъветвал да си купят електронна везна (вече има евтини китайски ), а и някой учебник по хладилни машини няма да им е излишен.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
re
Здравей!
Нещо ги е накарало колегите ти да дозареждат климатика , .... какво не се знае.Това презареждане е довело до замръзване на външ. тяло , след това е последвало вкл. в режим охлаждане , сушоари и т. н.Така че виж защо са ходили първия път.
Успех!
Нещо ги е накарало колегите ти да дозареждат климатика , .... какво не се знае.Това презареждане е довело до замръзване на външ. тяло , след това е последвало вкл. в режим охлаждане , сушоари и т. н.Така че виж защо са ходили първия път.
Успех!
Kiro67- Брой мнения : 61
Местожителство : Дупница
Re: Midea MSG12HR
Според мен, презареждането не може да накара външното тяло да замръзне. Налягането в изпарителя просто не може да падне достатъчно, за да започне фреона да кипи при толкова ниска температура. Външните тела обикновенно трупат лед ако им е малко фреона. Не зная за какво точно са искали да го пуснат на охлаждане, но определено не са знаели какво правят. Звънели са по телефона да търсят "помощ от приятел", но май са набрали грешния приятел. Защо трябва да стопят вътрешното тяло, като могат да изключат бобината на 4-пътния? Сваляли са външното тяло уж да го тестват, търсили са теч, нищо не са намерили, сменяли са тръбите и не знам още какво. Според мен проблема е тръгнал от теч от външните конуси, защото имаше следи от старо омасляване, но явно като са сменили тръбте са го оправили.
При такова количество фреон компресора служи като водна помпа,т.е. върти само течност.Ще публикувам едно мое "откритие" от такова презареждане като ще спестя името на фирмата.Заводската дозировка е 1650гр. а климатика беше поел 5150гр!
re
Според мен пък при тези външни температури , след като климатика е презареден с процент , който посочваш, външ. вентилатор се изключва за дълъг период от вътр. тръбен, и през това време се получава ефекта за който споделяме.
Вентилатора изобщо не се изключваше, понеже във вътрешното тяло циркулира само течност както каза и бащицата. Липсва кондензация на пари, при която да се отдели топлина и да загрее вътрешния тръбен датчик. След като го заредих с нормалното количество фреон, вентилатора започна да изключва и включва нормално и изходящата струя въздух стана от 37°С на 50°С.
re
По принцип си прав. Естествено при липсата на фреон се получава това , за което пишеш.
Представи си , че байпасната капилярка е частично запушена, а може и двете .Какво би направил някой , ако не разполага с везна.
Според мен ще дозарежда по манометри и в двата режима и охл. и отопление. При температури навън над 10 гр. и с презареждане не повече от 100 процента фреон, какво според теб ще стане сналяганията на изпарение и кондензация , както при пускане на климатика така и след продължителна работа.
Представи си , че байпасната капилярка е частично запушена, а може и двете .Какво би направил някой , ако не разполага с везна.
Според мен ще дозарежда по манометри и в двата режима и охл. и отопление. При температури навън над 10 гр. и с презареждане не повече от 100 процента фреон, какво според теб ще стане сналяганията на изпарение и кондензация , както при пускане на климатика така и след продължителна работа.
Защо да се съмняваме в капилярката? Ако е запушена според мен в режим топло трябва да вдигне по-високо налягане от нормалното, което не предполага нужда от презареждане.
re
Щом си намерил пропуск , добре , дано омасляването не е от многократно разкачане на манометри.
Обикновено при запушена байпасна капилярка компресора няма от къде да смуче фреон и налягането пада, да ама не винаги.
Сам казваш че налягането ще се повиши и тогава вътр. тръбен няма ли да държи дълго време изкл. външ вентилатор, където пък налягането на изпарение е по- ниско заради отчасти запушените капиляри
Обикновено при запушена байпасна капилярка компресора няма от къде да смуче фреон и налягането пада, да ама не винаги.
Сам казваш че налягането ще се повиши и тогава вътр. тръбен няма ли да държи дълго време изкл. външ вентилатор, където пък налягането на изпарение е по- ниско заради отчасти запушените капиляри
Аз също имах подобен случай с една мидея MSG12AR нов климатик на месец беше натъпкан с 1.6кг фреон а по етикет е 1050гр. Заредих го по везна но държеше 13 бара и понеже фирмата която го монтирала казва че работи, говорих с сервиза на Магнум но те ми казаха че аз нямам право щом не съм го монтирал да пиша протокол. На следващия ден "фирмата" пак идва и пак зарежда и отказват повече да се занимават защото работи климатика а той духа някакъв леко загрял заради нагревателя и духалките в стаята въздух. Хората решиха да се откажат от гаранцията и да монтирам на негово място друг а този да ремонтирам и да го сложа в друга стая след това.Сега вече преди да го сваля даваше грешка за претоварване и за съжаление беше блокирал компресора. В сервиза източих 2кг пак и след като дори казах на Магнум за тази фирма как са съсипали климатика пак ги видях като ни докараха климатици и те да взимат няколко броя. Сега след няколко опита с чука ползвам компресора за източвачка а на климатика го замених с нов.
Колега, да те питам какъв кондензатор ползваш за тази източвачка? Сигурно е доста бърза, но ще е тежичка.velev-klima написа:Сега след няколко опита с чука ползвам компресора за източвачка
Е тежичка е не съм я мерил все още не съм я до изкусурил сега временно директно в бутилката. Имам друга която е със всчико което трябва но компресора за хладилник се скапа и не ми се дават пари за нов.Ще сложа снимки.[img][/img][url][/url][url][/url]
Остава и пресостата да монтирам и да и направя кутия отвън.
Остава и пресостата да монтирам и да и направя кутия отвън.
Идеята е добра.
След 4-тия компресор спрях да се занимавам с глупости.Купих си заводстка помпа.Преди 5 год. играх на търг в Ибей.Стингер е марката и съм много доволен.Прибира абсолютно всичко R 12,22,407,410,134.
https://2img.net/r/ihimizer/i/stingerz.jpg/
KOTOPA- Брой мнения : 62
Местожителство : гр.Сливен
http://www.professionalequipment.com/bacharach-stinger-a-c-refrigerant-recovery-system-2006-3800/refrigerant-recovery-tools/KOTOPA написа:След 4-тия компресор спрях да се занимавам с глупости.Купих си заводстка помпа.Преди 5 год. играх на търг в Ибей.Стингер е марката и съм много доволен.Прибира абсолютно всичко R 12,22,407,410,134.
velev-klima не остава ли много фреон в компресора когато теглиш ?
weka- Брой мнения : 70
Местожителство : Varna
Re
Машината работи перфектно.Има загуби разбира се но това си е в реда на нещата допустими загуби в рамките на 25г-50г.Колото до компресора ако си търпелив и изчакаш по продължително време да стигне до вакум.
Колега тоя стингер е много готин обаче сега с тази стегнация не мога да си го позволя 2007-2008 когато имаше много работа пък бяха над 1000$.
Нищо не остава в компресора но остава във филтър дехидратора със сигурност, тази се оказа много бърза е и тежичка не че старата ми с компресор от хладилник беше по лека.
Нищо не остава в компресора но остава във филтър дехидратора със сигурност, тази се оказа много бърза е и тежичка не че старата ми с компресор от хладилник беше по лека.
Добре е да можем да си купим оригинална станциия със сух компресор, но май на малко от нас им е по джоба. С подръчни средства и малко съвети може да си направите една за всички фреони. Само ви трябва маслоотделител и готово. Събира до 90% от маслото. Друата част не е фатална. Смесването на маслата ако е в малки количества не е проблем (на курса ни казаха, че не се пресичат, но аз нямам масло и няма как да пробвам). Ако някои се интересува, мога да предложа схеми за станции за събиране на фреон. Имам поне 5 вида, мога и да снимам и моята...само мераклии да има.
Similar topics
» Samsung ili Midea
» Платка вътрешно MIDEA
» MIDEA DC INVERTER MSG 12 HRDN1
» MIDEA MSR 12,18,24 HRDN1 DC INVERTER
» електроника за MIDEA 9HRI
» Платка вътрешно MIDEA
» MIDEA DC INVERTER MSG 12 HRDN1
» MIDEA MSR 12,18,24 HRDN1 DC INVERTER
» електроника за MIDEA 9HRI
Страница 1 от 1
Права за този форум: