hitachi ras14eh1
5 posters
Страница 1 от 1
hitachi ras14eh1
Проблема на климатика е следния,не се променя работното налягане(8bar).Елката не индикира грешка.Климатика не е работил изобщо,монтиран е от мен преди 4 години с генератор близо до Лозенец.Компресора помпи,смених четирипътника,вакум,зареждане по везна-никакав ефект.Самнявам се в ERV.Въпроса ми е имали начин да се разбере дали проблема е в ERV без да се смени(няма от къде-поръчка 6 месеца).
vanini- Брой мнения : 21
Местожителство : Бургас
Re: hitachi ras14eh1
Не работното , а стационарното налягане не ти се променя , може би. Нещо не се връзват нещата .Ако компресора ти " помпи"
замени "ERV"- то за проба с някакъв капилярен възел, за проба, или ако искаш го махни.
замени "ERV"- то за проба с някакъв капилярен възел, за проба, или ако искаш го махни.
Kiro67- Брой мнения : 61
Местожителство : Дупница
Като си разпоил 4пътника не се ли сети да видиш дали както е откаче изхода на компресора дали прави налягане. Ако е чупила пружината???
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Той казва , че компресора " помпи " , надяваме се това да го е проверил
Тези хитачита май са със спирални компресори и нямат пружини за чупене. Наистина дай малко повече инфо кога си ги измерил тези 8 бара и как разбра че компресора помпи?
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Може да затвориш малкия кран и да видиш дали ще започне да вдига налягане. Ако да, това означава, че ЕРВ е в максимално отворено положение. Вариантите са ЕРВ да е механично блокирал, да е изгоряла някоя намотка на бобината или електрониката да не подава сигнал.
Вариантите с блокирало или дефектирало ЕRV и налягането замерено от сервизния винтил са моментни , нямаме информация кога и след колко време се случват нещата, а консумация на компресора , и дали изобщо работи
променя ли се изобщо някога налягането
След като разкачих четирипъника закачих компресора на елката-вдига налягане.Имате в предвид да заменя ERV с капиляри за R 410.
Налягането не се променя.Ампер клещите ми се повредиха,днес ще взема нови и ще пиша за ампеража.
Проблема е решен ,благодарение на Бащицата.
Пиши какъв беше проблема и как се реши. За това е този форум.
Извинявам се но писах от телефона.4пътният винтил беше с дупка на сувалката,сменен.ERV запушено,сменено.Външният топлообменик нямаше проблеми ,вътрешният също.Повтарям,че машината не е работила.Консултацията по телефона с бащицата беше много полезна -КАКТО ВИНАГИ-да проследя каде се губи налягането ,както и иглата която ми изпрати.Разкачена системата- всеки един елемент е без проблем заедно не променя налягането . капилярка почти на всеки възел с манометър на края.Получи се че няма налягане никаде.Запушване на смукателната тръба към компресора .Смяна на трабата и машината запя.Разрязах тръбата и вътре имаше някъкво подобие на калчища и масло.
Благодаря за рекламата - шегувам се разбира се,но за мен е по-важно да не се отказваме и заедно да преодоляваме проблемите,защото виждате че в случая има проблем,който е специфичен.В практиката има и много заводски дефекти,които понякога ни водят до отчаяние и отказ от борбата.
Някой японец в завода май е имал да си отмъщава на някой за нещо.
Ами, това с някакво кълчище или памук взе да става все почесто. Един колега сподели за някаква 24ка че от вътрешното тяло са искарали памук от фас!!! Добре набутан, сякаш нарочно... то как иначе...
За тази игла която споменаваш, стана ми интересно. Какво представлява? Нчкой ще сподели ли?
За тази игла която споменаваш, стана ми интересно. Какво представлява? Нчкой ще сподели ли?
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите