Климатична техника
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LG S 12 AN NE PRAVI MRAZ NA VNSNOTO TELO.

Go down

LG S 12 AN  NE PRAVI MRAZ NA VNSNOTO TELO. Empty LG S 12 AN NE PRAVI MRAZ NA VNSNOTO TELO.

Писане  denitehno Чет Фев 09, 2012 10:49 pm

klimatik lg 12 an star 3god,ne zamrznuvat trbite na vnsnoto telo.nadvor e -3 a na trbite na vnsnoto telo turih termometar i pokazuva +2 gradusi, nogu cudno, vtresnoto telo duha po malku toplicko, ama slabo OBORTI.As ce misla deka problem u kapilarkata, nekoj pred mene a menil i pak ne rabote i se otkazal. Ja nema starata da ja vidam sto dimezija e i kolku treba da e dolga,taa so e namestena na klimatikot mislam deka ne i tocen dijametarot (fito) i dolzinata.ima li nekoi presmetki kolko treba da e debela kapilarkata i kolku treba da e dolga.orginalot prethodniot majstor ja zemal.i dali odgovara od neinvertoren klimatik LG. dali da si go probam pametot ili da ne si ja baram belata. problemot e kapilarkata vo rezim na toplo e topla, i po malku predava toplo na vnsniot del kondenzatorot i klimatikot ne moze da digne oborti nadvor ne pravi ladno. Kolegi dali ste imale vakov problem.

Последната промяна е направена от denitehno на Пет Фев 10, 2012 9:08 am; мнението е било променяно общо 2 пъти

denitehno

Брой мнения : 89
Местожителство : kavadarci Makedonija

Върнете се в началото Go down

LG S 12 AN  NE PRAVI MRAZ NA VNSNOTO TELO. Empty LG S 12 AN NE PRAVI MRAZ NA VNSNOTO TELO.

Писане  denitehno Чет Фев 09, 2012 10:52 pm

NE KAZAH DEKA KLIMATIKOT E INVERTOREN. I KOMPRESOROT E SCROLL I E DOBAR IMA KOMPRESIJA. GO PROBAH U PRZAEN HOD DIGA NAD 25 BAR.

denitehno

Брой мнения : 89
Местожителство : kavadarci Makedonija

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите