Замяна на инверторни компресори
5 posters
Страница 1 от 1
Колеги,интересува ме може ли да се замени компресор на LG LS-L1260NL със компресор от Samsung AQV12NSA.На LG-то със сигурност е изгорял а на клиента не му се разделя с него.
frigovasi- Брой мнения : 34
Местожителство : Костенец
Re: Замяна на инверторни компресори
На мен не ми се е налагало точно тази комбинация,но ако никой не се е пробвал,то с сигурност ти ще си първия.Задължително трябва да го тестираш в режим топло,защото е най 'тежкия' за климатика.Следиш всички параметри и сравняваш със заводските.
утре ще направя експеримента и ще пиша какъв е резултата.
колега това LG на какъв фреон е.
nikolai- Брой мнения : 79
Това е модел отпреди десетина години и е на R22,но няма да има проблем с маслото стига електрониката да го приеме.
Мисля, че няма да работи добре с компресор за 410. Те са с по-малък дебит.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
az mai imam wtora upotreba dai to4niq model.
nikolai- Брой мнения : 79
Колеги опитът беше отчайващ,компресора опитва да развърти максимум до 10сек.при което ампеража стига до 4А.и се изключва.Пробвах със и без фреон,ефекта е нулев.
Логично е защото оригиналните за това поколение компресори бяха с ниска консумация.Днешните са с по-яки показатели и затова електрониката не го приема.Има начини да се пренебрегнат тези ограничения,но не ти го препоръчвам,поради други възможни дефектаций.Здраве да е.
Аз съм тренирал доста върху такова LG, първите модели стигаха до 2020 вата, следващите работеха до 1800вата. Доста сериозна машина явно и за това клиента иска да е от ремонтира. Компресора е на 195 волта 3ф, много рядко срещан. Пробвал съм с други компресори с по ниски работни напрежения, включително съм намалях напрежението от PFC, но процесора следи за аномалии и отказва да работи. Така че моя съвет е: пренавиване на статора на компресора или замяна с същия модел. Климатика вече 3 година работи с пренавит компресор.
weka- Брой мнения : 70
Местожителство : Varna
Ето и търсения компресор,някой,ако има да пише. http://frigovasi.snimka.bg/business/daikin.374695.26142576
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите