Климатична техника
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Panasonic E9 CKP грешка Н11

3 posters

Go down

Panasonic E9 CKP грешка Н11 Empty Panasonic E9 CKP грешка Н11

Писане  Demonburg Пет Дек 23, 2011 3:47 pm

Здравейте колеги, принципно грешката е ясна, но малко предистория: Преди една година, пак точно преди Коледа Crying or Very sad , клиентите се обадиха за проблем с въпросния климатик. Отивам там и що да видя, вътрешното тяло върти та се пука, без да знае, че "колегата" му от вън е дълбоко заспал-нищо не тръгваше по вън. тяло. Обаче вътрешното не индицираше никаква грешка Shocked . Както си духаше вътрешното реших да отворя външното и в момента в който вдигнах горния капак- о чудо-тръгна. Поизчаках го малко, взе и да топли. Спряхме го , поогледах за някоя слаба връзка, но нищо не стана ясно и затова реших-ще го затварям и това е. Затворих го , пуснахме го и никакви ядове до преди месец, когато направи същия номер. Забравих да спомена, че върху вън. тяло или беше стъпвано, или нещо беше падало от по-горни етажи. Та , пак отворих, пак гледах-нищо, поне видимо. Забелязах обаче, че като деформирам вън. платка леко - тръгва ,мисля си че сигурно има прекъсната пътечка, но цялата е залята със силикон и няма как да се види. Логично и днес дойде новото обаждане от клиента, но вече с грешката Н11, което ме навежда на мисълта, че това което се е държало на "косъм", вече е окончателно прекъснало. Та, мисля да сменям вън. електроника, нека и Бащицата да каже ,нещата според мен отиват на там. Въпросът е с каква сума ще се разделят клиентите за нея, и можем ли да я доставим? Не е задължително да е нова. Весли празници!

Demonburg

Брой мнения : 118
Местожителство : Бургас

Върнете се в началото Go down

Panasonic E9 CKP грешка Н11 Empty Re: Panasonic E9 CKP грешка Н11

Писане  ba6ticata Пет Дек 23, 2011 9:29 pm

По този модел(BKP/CKP) от мен почти всичко е изчерпано.Останало ми е само един процесор за 9_ка.Според описанието на проблема,имал съм много такива,но обикновено е грешно изпълнение на програмата от самия процесор,т.е. може и да зацикли и да не излъчи грешка.В почти всички случаи след подмяна на процесора(естествено със здрав) електрониката действа без отклонения.Препоръчвам ти ако имаш възможност,в момента когато е зациклил,да замериш честотата на кварцовия часовник(в млад конструктор Варна има готови платки-честотомери с цена около 60-80лв.) и ако липсва такава просто го замени.Може да го замениш с друг (превантивно) за който е сигурно,че работи,но спазвай означението за честотата,като все пак ще трябва да тестираш климатика поне едно денонощие,за да се изредят всички цикли а именно работа в р-м топло,разкрежаване,спиране,тръгване и т.н.
Иначе за този модел Панасоник вече не може да ни достави нова ел-ка.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Брой мнения : 610
Местожителство : София

https://klimaservice.bulgarianforum.net

Писане  stojan.1358 Пет Яну 06, 2012 8:45 pm

Н-11-липса на комуникация м/у двете тела.Възможни причини-дефектирало импулсно захранване във външното тяло,лоша спойка във веригата на комуникацията,прекъснало съпротивление,диод или ликажен кондензатор.С повече труд и желание се решава проблема.Успех.
stojan.1358
stojan.1358

Брой мнения : 4
Местожителство : Plovdiv

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите