КЛИМАТИК LD 12-KA
3 posters
Страница 1 от 1
КЛИМАТИК LD 12-KA
Колеги този климатик е току що излязъл от гаранция и не е инверторен и е пълно копие на климатиците ELITE,GREE и други китайци от този клас с външен тръбен датчик. Това е великото производство на DASF-гр.Правец. Когато ми се обади клиента нямаше достатъчно фреон(той работи с Фреон 22). Демонтирах външното тяло и открих, че изпускат крановете на външното тяло. Смених ги и заредих климатика. След монтажа го пуснахме, но той не работеше добре на топло, просто нито топло, нито студено като компресора работеше около 5 минути и изключваше за петнадесет. Разбрах ,че проблема е в четирипътника и го смених. Сега работи със следните параметри: на охлаждане е на 3bar, а на отопление не дава повече от 15bar. като изходната температура е не повече от 37'C. а тока на компресора не е повече от 4А при таблични данни 5.6А при отопление и при охлаждане. Някой срещал ли е такъв проблем и ако е срещал да го сподели защото вече зациклих и нищо не мога да измисля. Запушване няма никъде по системата . Това е проверено. Благодаря предварително
weso- Брой мнения : 7
Re: КЛИМАТИК LD 12-KA
Пробва ли да спреш притока на въздук към вътрешното тяло и да видиш дали вдига по-високо налягане? Как правиш теста? В сервиза на закрито или на място при клиента? При какви температури?
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Правя го при клиента монтиран нацяло. В сервиза смених крановете и четирипънтика и го заредих под грамаж със везна
Ако температурата в стаята е 10 градуса, е напълно нормално това налягане и температура. Може да кажеш на клиента да включи 2 духалки и да стопли стаята да кажем до 20 градуса и тогава да се провери как работи климатика.
Е, значи остава да си вземеш новите кранове, четирипътника и да кажеш на клиента да си купи нов климатик. Явно и компресора е за смяна.
а и още нещо в покой когато не работи поддържа налягане 5,5ваr вместо 8-10Bar. Това също е странно
Е, това е от ниските външни температури. Няма нищо странно. R22 ще ти вдигне 10 бара в покой при температура може би около 30 градуса. При тези температури сега R410 стои на 10 бара.
Колега при ниски температури от -10'С съм мерил най малко до 7Bar спад но никога до 5,5, а тогава беше 5'С и този случай направо ме озадачава. Вече 13години се занимавам с климатици но такава история никога не съм имал като с този климатик. Факта е че 2 дни преди това смених на друг подобен климатик четирипътника и той си заработи нормално и работи и досега значи че има нещо в него а дали е компресор не мога да кажа, защото АС комресор ротационен с намалено налягане още не съм сменял
При -10 можеш да измериш 7 бара само при загрял компресор. При изстинал компресор няма начин. От друга страна ако тези 5,5 бара си ги измерил веднага след спиране на компресора (бил е още горещ), значи просто ти е малко фреона, тоест нямаш течна фаза в системата, а само газ, но ако беше така, на охлаждане щеше да падне налягането почти до 0.
Ето за справка таблица температура-налягане за различните фреони. http://www.frigocommerce.com/img/certificate/8f7c2a2c185afceff5baac685cf8b56d.pdf
Отначало и аз така си помислих че нещо не сме измерили правилно фреона но при добавяне на 100г фреон започна да става по лошо. Взе да пада налягането на отопление от 15 на 13 бара и се променя звука на компресора ,а на охлаждане стана 3,5бара
Аз имах интересен проблем с ротационен компресор при това нов. Тук: https://klimaservice.bulgarianforum.net/t29-topic можеш да прочетеш как се развиха нещата при мен.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите