Странен случай с DAIKIN RXS35 E2V1B-подов
2 posters
Страница 1 от 1
Странен случай с DAIKIN RXS35 E2V1B-подов
Извинявам се, но случаят изисква подробно обяснение и с риск да досадя ще обясня надълго и на широко . Заварих го с духащо вътр. тяло и неработещо външно. На диагностиката с дист. управление изкара грешка L5-висок изходен ток(каквото и да значи). Започна се едно мерене- компресор, датчици-вътре, вън -всичко ОК, рестартирах го- външното не тръгва и не тръгва. Изчаках го 20-30мин. с надежда да искара грешка , но не. Опасявах се единствено да не би да е блокирал компресора и на другия ден отидох при него с идеята да разменя 2 от фазите на компресора за да се развърти обратно и евентуално да се разблокира( случвало се е). За всеки случай реших да го пусна преди това, и о чудо-тръгна!!!! Прибягах за ампер-клещите и манометрите и резултата е -2.3А и 10бара , като работи 3-4мин. и спира, след 2-3мин. пак същото. Поне стана ясно че компресора не е блокирал. За колегите , които ще ме посъветват да сменя това или онова ще кажа, че не остана нещо което да не съм сменил-блокове вън./вътр., комплект 3 бр. датчици отвън, бубина на ел.бленда-всеки път едно и също.Свалих вън. тяло и го закачих в сервизни условия с адекватно вътр. Докато мислих върху проблема , а то си тръгваше и спираше по гореопоменатия цикъл, реших да му покажа , че околната темп. е висока и стоплих вън. датчик и - второ чудо!!!! Както се беше кротнал на 2А, вдигна обороти на компр. , тока стана 5.5А, налягонето-7.5бара и така го изтраях20-30мин, работи си като пич. Вдигнах зададените градуси- намаля оборотите и тока , съответно, свалям градусите - вдига обороти и вади страхотен студ.След рестарт, обаче нещата се върнаха в първоначалния момент. И така общо взето прави каквото си иска.
Demonburg- Брой мнения : 118
Местожителство : Бургас
Re: Странен случай с DAIKIN RXS35 E2V1B-подов
С една дума - китаец!Имал съм десетки случаи с Панасоник,но само до: не работи външно,но не излъчва и грешка.Не съм запознат с този модел,но все пак какъв е дв-ля на външния вентилатор - правотоков или променливотоков?
Правотоков , с инверторно управление и той. Модел ARW44D8P50DA
След такава замяна на части,не остава друго освен да подмениш и този дв-л.Ако пак не се получи,то може би се касае за заводски проблем,т.е. нещо го шашкат външните температури.Опитай в р-м ''топло''?
Изненадващо в петък го пуснах за проба и той взе че тръгна. Пусках го без компресор -даде си грешка, без вентилатор-пак даде. Пуснах го и топло-работи. В събота също работи с часове.Дали компресора не черпи пиково на моменти и затова да се бъгва? Събрах го и днес ще го върна на клиента без диагноза, пък ще видим колко ще работи. За сега толкова по темата. Благодаря за реакциата!
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите