SAMSUNG AQV18FAN
+2
solar
ivanSF
6 posters
Страница 1 от 1
SAMSUNG AQV18FAN
Проблемът с тази машина е следния:
Преди 2 години започна да изчезва газта. Техниците решиха, че е от вентилите. Смениха ги, заредиха го с газ и след 2 дни при работа на охлаждане нямаше и следа от газта. Надуха го с азот - след 48ч. азота беше вече в атмосферата. Надуха и вътрешното тяло, но там всичко беше нормално. Опасяваха се да няма пробив в тръбите между външното и вътрешното тяло, тъй като вътрешното е монтирано на срещуположна страна от прозореца, т.е. има около 7м тръби между двете тела, а самите те минават по едната стена и през целия под на хола ми. Решиха да махнат вентилите и да запоят тръбите, така че да няма шанс да изчезне газта. Пак обаче се получи същото. После пак сложиха вентилите и уж не знам какво парвиха, но всичко било наред, монтираха външното тяло и цяло лято (миналото) климатика работеше на режим охлаждане. Щом дойде есента реших да го пусна на топло, но изобщо не пожела да проработи. Стоя включен 10 минути и накрая сам се изключи. Реших да мине зимния сезон и тези дни го пуснах да охлажда, но само духаше като вентилатор. Днес викнах една фирма, поогледаха го - чудеха се откъде би могло да изчезне целия фреон. Констатираха, че дебита на компресора не бил както трябвало, въпреки че самият той работи. Някаква тръбичка гледаха, която или трябвало да нагнетява или да прави вакуум като си сложиш пръста, но това не се получавало. Препоръчаха ми да се извадя 1500-2000лв. и направо нов климатик, без обаче категорично да кажат какъв е проблема и как може да се отстрани. Та казуса е - как изчезва газта и откъде?
п.п. При режим охлаждане газта се изпарява за около 2 дни, при режим отопление за няколко минути, щото дори не започва да духа топло!?!?
Преди 2 години започна да изчезва газта. Техниците решиха, че е от вентилите. Смениха ги, заредиха го с газ и след 2 дни при работа на охлаждане нямаше и следа от газта. Надуха го с азот - след 48ч. азота беше вече в атмосферата. Надуха и вътрешното тяло, но там всичко беше нормално. Опасяваха се да няма пробив в тръбите между външното и вътрешното тяло, тъй като вътрешното е монтирано на срещуположна страна от прозореца, т.е. има около 7м тръби между двете тела, а самите те минават по едната стена и през целия под на хола ми. Решиха да махнат вентилите и да запоят тръбите, така че да няма шанс да изчезне газта. Пак обаче се получи същото. После пак сложиха вентилите и уж не знам какво парвиха, но всичко било наред, монтираха външното тяло и цяло лято (миналото) климатика работеше на режим охлаждане. Щом дойде есента реших да го пусна на топло, но изобщо не пожела да проработи. Стоя включен 10 минути и накрая сам се изключи. Реших да мине зимния сезон и тези дни го пуснах да охлажда, но само духаше като вентилатор. Днес викнах една фирма, поогледаха го - чудеха се откъде би могло да изчезне целия фреон. Констатираха, че дебита на компресора не бил както трябвало, въпреки че самият той работи. Някаква тръбичка гледаха, която или трябвало да нагнетява или да прави вакуум като си сложиш пръста, но това не се получавало. Препоръчаха ми да се извадя 1500-2000лв. и направо нов климатик, без обаче категорично да кажат какъв е проблема и как може да се отстрани. Та казуса е - как изчезва газта и откъде?
п.п. При режим охлаждане газта се изпарява за около 2 дни, при режим отопление за няколко минути, щото дори не започва да духа топло!?!?
ivanSF- Брой мнения : 3
Re: SAMSUNG AQV18FAN
Трябва да го погледне човек, който си разбира от работата. Пишете от кой град сте.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
solar написа:Трябва да го погледне човек, който си разбира от работата. Пишете от кой град сте.
От София съм. Досега са го гледали поне 3-ма, без да броя тези които евентуално са го гледали когато беше в самия сервиз. Ама нещо гледането започна да ми излиза доста скъпо при положение, че няма ясна констатация - освен последната, която гласеше "не знаеме какво му е, купете си нов"!
e 4ak v cqla sofiq da nqma edin svesten maistor 4e to fu6ti kato ludo.
nikolai- Брой мнения : 79
Пари не взимам
Във вътрешното тяло има един разпределител който най вероятно е пукнат поне така ми изглежда по написаните манипулаций от колегите.На ниското при охлаждане и високо при отопление.Явно пропуска е достатъчен щом за толкова кратко време изтърва газта.заваря се и си чисто нов
KOTOPA- Брой мнения : 62
Местожителство : гр.Сливен
Според мен е във външното тяло. Щом като са надули вътрешното не е излязъл азота. И най-вече че при режим на охлаждане се получава. Тогава високото налягане е във външното тяло. Решението е да се свали външното тяло и да се надуе с азот на 50 бара заедно с компресора. След това да се гледат спойките. Или както казва колегата да се види разпределителната глава на вътрешното тяло.
Весело е при теб. Няма да разводнявам темата. Във форума има достатъчно кадърни колеги от София. Намерете се и да ти оправят проблема. Мисля че няма да е кой знае колко сложно да се намери пропускът, щом като за ден два изтича всичко.
ПП Сега като се замисля винаги може да се изненадам на нещо ново. Може би няма да е толкова елементарно...
На 12ки от серията съм сменял много 4пътни вентили, след почти всяка смяна на този вентил се сцепваше тръбата от компресора към този вентил...
ПП Сега като се замисля винаги може да се изненадам на нещо ново. Може би няма да е толкова елементарно...
На 12ки от серията съм сменял много 4пътни вентили, след почти всяка смяна на този вентил се сцепваше тръбата от компресора към този вентил...
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Сигурен съм, че има кадърни специалисти, така че който има желание да сваля външно, вътрешно или там квото и да е тяла, да пусне едно съобщение и да даде координати. Просто не ми се занимава с хора, на които им е по-лесно да ми кажат: "дай 50лв. за посещението, не знам кво му е, но си купи нов". Сигурно е по-лесно за повечето да монтират климатика и да ти покажат къде да цъкнеш дистанционното, обаче не всеки има възможност да си сменя климатика всяка година.
Вярно е за четерипътния на 2 месеца ми се е случвало да се пукне.Свали лицевия панел и виж дали трабите между платката и изпарителя не са мазни.
KOTOPA- Брой мнения : 62
Местожителство : гр.Сливен
Similar topics
» Проблем със Самсунг AQV18FAN
» Samsung AQV 12 EWA N - КОД
» samsung aqv 18 fan
» Samsung - AQV-12 UGA
» samsung aqv 18 fan
» Samsung AQV 12 EWA N - КОД
» samsung aqv 18 fan
» Samsung - AQV-12 UGA
» samsung aqv 18 fan