Panasonic CS/CU-UW12GKE
4 posters
Страница 1 от 1
Panasonic CS/CU-UW12GKE
Здравейте на всички!
От началото на зимата до сега двата климатика (panasonic CS/CU-UW12GKE и panasonic CS/CU-UW9GKE )
работят без да съм ги изключвал в 2 помещения по 12 м/2 ( кухня и спалня ),
обаче 12-ката накрая на зимата ме предаде и "сгъна чадъра".Миналата седмица се обледени цялата
и започна да духа студено.В някой форуми прочетох че трябвало да се пусне на охлаждане и тогава се размразявали.
Оставих го 24 часа да духа на студено на 16 градуса но не се размрази.
На следващия ден за мой късмет времето малко се стопли и той се размрази при изключено положение,
и след като го включих той вече не работеше( духа слабо и студено и не се чува онзи специфичен звук който издава при размразяване)
От къде идва проблема???Дали фреона е изтекъл или датчика за размразяване не работи
От началото на зимата до сега двата климатика (panasonic CS/CU-UW12GKE и panasonic CS/CU-UW9GKE )
работят без да съм ги изключвал в 2 помещения по 12 м/2 ( кухня и спалня ),
обаче 12-ката накрая на зимата ме предаде и "сгъна чадъра".Миналата седмица се обледени цялата
и започна да духа студено.В някой форуми прочетох че трябвало да се пусне на охлаждане и тогава се размразявали.
Оставих го 24 часа да духа на студено на 16 градуса но не се размрази.
На следващия ден за мой късмет времето малко се стопли и той се размрази при изключено положение,
и след като го включих той вече не работеше( духа слабо и студено и не се чува онзи специфичен звук който издава при размразяване)
От къде идва проблема???Дали фреона е изтекъл или датчика за размразяване не работи
kireto1- Брой мнения : 3
Re: Panasonic CS/CU-UW12GKE
Може да са много работи, но ще е хубаво да се започне от фреона, ако е малко - да се види от къде изпуска. ...
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Имах случай, точно с такава 12-ка. Беше се пукнал един тройник във външното тяло между 4-пътния вентил и топлообменника. И при теб се е получило нещо такова. Пропуска явно е сравнително малък. Климатика е замръзнал в резултат от намаленото количество фреон. В последствие е изпуснал нацяло и затова е спрял да топли.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
И ако допуснем че е от този трипътен вентил ,колко ще ми струва ,да дойдат специалистите ,
да замерят от къде е теча да сменят трипътния вентил и да го заредят с фреон 410?
Приблизително колко излиза една такава маниполация?
да замерят от къде е теча да сменят трипътния вентил и да го заредят с фреон 410?
Приблизително колко излиза една такава маниполация?
kireto1- Брой мнения : 3
това, което се беше пукнало при мен не беше трипътен вентил (кран) а един тройник, който разделя потока на фреона на две и той не се сменя, а се запоява. Това обаче не означава че и при теб е точно същия случай. Може да е от много места теча. Трябва да дойде специалист, да надуе системата под налягане и ще открие теча. Цените си зависят от фирмата, но нормална цена, ако не се сменя нищо, а само се запои и зареди с 410 е около 80 лв.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Обърнете се към регоиналния ни сервиз за Бургас - Хит Клима или Начо Комитов,така ще имате някаква гаранция за извършения ремонт.
Similar topics
» Panasonic UW12GKE
» Panasonic UW12GKE - не топли
» PANASONIC PE 12 DKE
» PANASONIC E 12 HKE
» Panasonic YE 12 MKX
» Panasonic UW12GKE - не топли
» PANASONIC PE 12 DKE
» PANASONIC E 12 HKE
» Panasonic YE 12 MKX
Страница 1 от 1
Права за този форум: