Panasonic UW9GKE Не вдига налягане
+2
solar
бяла мечка
6 posters
Страница 1 от 1
Panasonic UW9GKE Не вдига налягане
Усъмних се че е изтървал фреон и го взех в сервиза. Помещението ни е 20 квадрата, не се отоплява и е седем градуса. След презареждане по табела и работа на машината около 20 мин. равносметката е 24бара, входяща 8гр, изходна 36гр, ток 2,6А. След час работа никаква промяна в показателите. Нормално ли е?
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Re: Panasonic UW9GKE Не вдига налягане
Според мен е нормално. Като му спреш притока на студен въздух към вътрешното тяло трябва да вдигне над 30 бара.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
И сега следва репликата "има дръвчета които при тези температури вдигат повече налягане"
При тези 8 градуса входяща температура няма как да вдигне по-високо налягане. Имаш 28 градуса температурна разлика, което означава, че ако входящата температура беше 20 градуса, изходящата щеше да е около 48 (грубо казано, защото зависимостта не е линейна). На мястото където беше монтиран каква беше температурата в стаята и какво налягане вдигна?
Оставихме го да работи цяла вечер и ден. Днес в помещението е 16гр. изходяща 36гр., 3.4А. Налягане 24бара... Сигурно толкова може горката машина...
Няма да стане на 20 кв2 с 9-ката по този начин, ще направиш така: пускаш всякви печки вдигате температурата до 24 в поместението и тогава пускаш климатика да подържа темп. Или вариянт2: Продаваш на клиента Инверторна 12 Панасоник .
Успех
Успех
weka- Брой мнения : 70
Местожителство : Varna
Това го пробвах на място у клиента. Два часа след като спряхме духалката (2KW) в стаята пак беше колкото преди да пусна духалка - 15гр
Явно няма да стане жега с този климатик, а параметрите които си измерил според мен са добре, Мисли за втория вариянт, стаята изтива много бързо !
weka- Брой мнения : 70
Местожителство : Varna
Е това вече ми е много странно - при 8 и при 16 градуса едно и също налягане и една и съща изходяща температура. Допускам, че компресора има някакъв дефект и да няма достатъчно компресия. Друг вариант е чек вентила да не затваря и да пуска само през едната капилярка и третия е самия климатик да не е изчислен правилно. За съжаление нямам опит с 9-ки от този модел и не зная по принцип как се държат.
Външното тяло също ли е в това помещение където го тестваш или е на вън? Ако и външното тяло е на 16 градуса, то определено климатика не е в ред
четирипътния вентил
Колега ако четирипътния окъсява (гондолата не затваря добре) .Имал съм подобен случай.По принцип в този случаи трябва да кликсонира но не винаги.Минало ми е през главата с една Осака брах ядове близо седмица Обрах всичкия студ на Сливен преди година.
KOTOPA- Брой мнения : 62
Местожителство : гр.Сливен
колега аз бих закачил директно на изхода манометри.пускаш климатика да надуе до 20 бара и ако налягането пада компресора не е добре.
nikolai- Брой мнения : 79
Външното тяло е вън на студа (out cold), na 0°. Сега вече не е студено, но нямам време за сега за него.solar написа:Външното тяло също ли е в това помещение където го тестваш или е на вън? Ако и външното тяло е на 16 градуса, то определено климатика не е в ред
На изхода на компресора ли имаш предвид? Колко трябва да е там при читав компресор?nikolai написа:колега аз бих закачил директно на изхода манометри.пускаш климатика да надуе до 20 бара и ако налягането пада компресора не е добре.
не въпроса колко трябжа да е.понеже в системата няма фреон а въздух не знам колко трябва да направи,но примерно ако качи 20 бара трябва тези 20 бара след като компресора спре да не падат,да си седят с часове.навремето мидеите имаха такъв проблем и така разбирахме.
nikolai- Брой мнения : 79
При този тест с директно замерване на изхода на компресора(входа трябва да е отворен за да засмуква въздух) налягането трябва да достигне без пробем (за около 2-3 мин.) до 35 -40 атмосфери.Не е задължително да се задържи за по-дълго време след изключване,защото зависи в какво положение ще спре ротора.По време на теста компресора ще издава по силен шум от обичайния,но не се притеснявай.Все пак преди изключване от тока,първо изпусни налягането до нула,за да не ти се получи т.н. удар върху ножа и да счупи пружината.Дори е възможно обратно развъртане,което също не е благоприятно.
Similar topics
» Samsung AQV 12 MWAX Вдига много налягане - 50бара
» PANASONIC CU E 09 CKP
» Panasonic YE 12 MKX
» PANASONIC E 12 HKE
» PANASONIC PE 12 DKE
» PANASONIC CU E 09 CKP
» Panasonic YE 12 MKX
» PANASONIC E 12 HKE
» PANASONIC PE 12 DKE
Страница 1 от 1
Права за този форум: