Климатична техника
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HITACHI RAS 14 EH1

5 posters

Go down

HITACHI RAS 14 EH1 Empty HITACHI RAS 14 EH1

Писане  бяла мечка Пет Ное 13, 2009 9:54 am

На един климатик от моделa сменях in door PCB, защото не вдигаше достатъчно налягане и съответно не топли колкото трябваше. Сега с новата платка клиента е много доволен.
Имам още едно оплаквне от друг клиент, че не топли както трябва. Ходих да го замервам - на "топло" вдига до 30 бара, ток 6,1А при външна темп. 5 градуса. По in door PCB може ли да се разбере дали трябва да се сменя, за да заработи по-добре (по номер или нещо друго)?

бяла мечка

Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали

Върнете се в началото Go down

HITACHI RAS 14 EH1 Empty Re: HITACHI RAS 14 EH1

Писане  solar Пет Ное 13, 2009 8:18 pm

За първия климатик как разбра, че трябва да смениш вътрешната платка? Какви бяха симптомите? А за втория налягането ми се струва в нормата, особено ако стаята е била студена (от порядъка на 12-14°С) и вентилатора е бил на макс.

solar

Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен

Писане  ba6ticata Пет Ное 13, 2009 9:42 pm

Наистина на проблемните климатици с такъв симптом от серията Хитачи трябва да се смени софтуера,или вътр.ел-ка която е с новата версия.Разполагаме и с двете,така че обръщайте се за помощ към К&К сервиз,но само за продадените от ТМ Европа подмяната е безплатна.На платката има малко стикерче на което пише версията на софтуера,но в момента не мога да ви опиша от коя версия нагоре е валидна промяната.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Брой мнения : 610
Местожителство : София

https://klimaservice.bulgarianforum.net

Писане  бяла мечка Пон Ное 16, 2009 5:19 pm

solar написа:За първия климатик как разбра, че трябва да смениш вътрешната платка? Какви бяха симптомите? А за втория налягането ми се струва в нормата, особено ако стаята е била студена (от порядъка на 12-14°С) и вентилатора е бил на макс.
Ами усетих, че не мога да помогна на тази машина да заработи нормално. Попитах бащицата какво мога да направя и той ме насочи. А симптомите бяха същите като в тази тема, че и по зле...

"На платката има малко стикерче на което пише версията на софтуера,но в момента не мога да ви опиша от коя версия нагоре е валидна промяната." Много ще ме улесниш ако имаш възможност да публикуваш до коя версия е за подмяна...

бяла мечка

Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали

Писане  ba6ticata Пон Ное 16, 2009 8:12 pm

За по сигурно,който клиент се оплаче от недостатъчно отопление - подменяте софтуера или платката.Внесените след април 2009г. климатици може би са със новия софтуер,но въпреки това симптомите ги знаете.Засега подменяме платки,докато има,след това препрограмираме старите.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Писане  solar Пон Ное 16, 2009 9:55 pm

Ще го имам предвид. А дефектния софтуер при всички модели на Хитачи ли е или само при EH1?

solar

Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен

Писане  ba6ticata Вто Ное 17, 2009 8:36 pm

С този проблем са и EH2.Ако все пак има при 'десятките' същия проблем - процедурата е същата.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Писане  Petar H Чет Ное 19, 2009 10:00 pm

И при 10- ките ни се е получавал същият проблем, но единични случаи. Единственото, което не мога да си обясня е факта, че и от по-стария внос на Хитачи повечето климатизатори нямат никакъв проблем, т.е. този проблем се появява само при определени единици. При мен, като % са примерно 10% . Не са лоши машинки, особенно за охлаждане Smile, но пак фаворита си е Панасоника.

Petar H

Брой мнения : 13

Писане  nasopicaso Пон Дек 21, 2009 3:52 pm

КОлеги, днес мерих параметри на една такава 14-ка. Клиента се оплаква, че размръзявала по 30 мин, на всеки 30 мин.
Аз не съм сигурен, че това е вярно, но ето какво измерих днес.
Външна температура -3
Налягане 25-27 бара
Температура в стаята срещу климатика 22 градуса
Ток 4,9А
Температура на изход от климатика 37 градуса, на вход 18.
Температура на изход от външното тяло -6 градуса. Външното тяло е на слънце. Но въпреки това предполагам, че онзи ден като валя мокрия сняг може да е обледенил дефрос датчика и затова да е размръзявало толкова много и толкова често.
Въпроса ми е дали са нормални стойностите, които показва климатика. Тези стойности са след 20-25 мин работа на най-високата скорост на вентиалтора?

nasopicaso

Брой мнения : 63

http://www.petrov-consult.com, www.mission-bg.com

Писане  ba6ticata Пон Дек 21, 2009 9:30 pm

Ако фреона е в нормите и помещението не е по голямо за мощноста на климатика,според мен параметрите са малко ниски.Разликата в температурата на входа и изхода е + 19 градуса,което според теорията климатика си 'върши работата',но е на долната граница.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Писане  nasopicaso Пон Дек 21, 2009 11:54 pm

Аз също така си мисля, машината е нова, няма как да съм 100 % сигурен за фреона.Това ми беше и едно от съмненията. Няма никъда омасляване покрановете. Аз вакуумирам и с вакуум метър, така че нивото на сигурност е по-високо. Въпроса ми беше дали при такава външа температура би могъл да вдигне 30 бара, щото и при по-висока темпаратура аз не съм виждал 10 или 14 от този модел на хитачи да вдига над 30 бара. В този ред на мисли, стойностите са в норма. Климатика е монтиран преди месец, да не става въпрос за проблема с платката за който пишете по-горе??

nasopicaso

Брой мнения : 63

http://www.petrov-consult.com, www.mission-bg.com

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум: