PANASONIC INVERTER CU-PE 12CKE PROBLEM H11 PROBLEMOT POPRAVEN
2 posters
Страница 1 от 1
imam kineski panasonic inverter cu-pe12cke mi se zapali vnatresnoto telo. Najdov panasonik inverter cu/cs-e12ckp kompleten so pregoren kompresor .Go kupiv 60 evra maleziski, cela nadvoresna elektronika ja prevrliv na kineskiot inverter ostana samo kompresorot. Ja napolniv so 1.05kg r410a marka suva i klimata raboti dobro. Strah mi bese dali ke trgne kineskiot kompresor oti elektronikata e maleziska ama sega za sega raboti dobro odlicno ne vlece amperaza menuva si gi frekfenciite. Kineskata nadvoresna elektronika e skoro ista so maleziskata semata na diagramot e potpolno ista kazete mi ve molam dali napraviv greska ?.
tosegorgiev- Брой мнения : 26
Re: PANASONIC INVERTER CU-PE 12CKE PROBLEM H11 PROBLEMOT POPRAVEN
Няма да имате проблеми с компресора защото са напълно съвместими.
pozdrav do BA6TICATA majstore svaka ti cast| kaj nas vo makedonia da ima vakvi majstori kako tebe nema da imame nikakvi problemi so klimaticite. Ke te prasam uste nesto ima eden panasonik inverter maleziski kompresorot raboti odlicno koga ja pustam da lade rabote se ubavo ama rabote so 200w snaga neke da digne poveke a koga ke ja pustam na toplo raboti so nekade 700 do 800 wati diga pritisok okolu 25bari i se isklucuva seta klima amperaza ne vlece 4.6A moze li da e cetvoropatniot ventil posto nekako seta klima klokote kako voda da tece ne javuva nikakva greska . ke te prasam uste nesto kaako se dvizat cenite kaj vas za kompresorite inverter na panasonik . kaj nas se okolu 250 evra kolku se motorite za vnatresno telo (ventilator) DC napon 220-380 volti tuka kaj nas vo K&K servis trsat 85 evra. ako slucajno idis vo makedonia pomini vo kavadarci toa e malo gradce am imame mnogu ubava domasna rakija mojot servis vo kavadarci se vika EVRO TEHNIKA INZENERING GREENJE I KLIMATIZACIJA CENTRALNA .jas poveke rabotam so cileri. za cileri FERROLI AIRMEC EPSI CLIVET IMAM SE POZDRAV ....
tosegorgiev- Брой мнения : 26
Re: PANASONIC INVERTER CU-PE 12CKE PROBLEM H11 PROBLEMOT POPRAVEN
Благодаря за поканата.Нека бъдем живи и здрави и това ще стане.
Ако модела на климатика е от серията DKE,възможно е да има счупена пружина,която не дава достатъчно усилие на 'ножа'.На това време,ако климатика се 'успива' след разкрежаване и след рестартиране тръгва нормално,то със сигурност е компресора.В повечето случаи дава грешка H16 или F91
.Цените при нас(К&К Сервиз) за малайзийски компресор са 240евро,за китайски - 210.Двигателя на турбината(DC motor) струва около 85евро.
Ако модела на климатика е от серията DKE,възможно е да има счупена пружина,която не дава достатъчно усилие на 'ножа'.На това време,ако климатика се 'успива' след разкрежаване и след рестартиране тръгва нормално,то със сигурност е компресора.В повечето случаи дава грешка H16 или F91
.Цените при нас(К&К Сервиз) за малайзийски компресор са 240евро,за китайски - 210.Двигателя на турбината(DC motor) струва около 85евро.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите