Panasonic E-12CKP
4 posters
Страница 1 от 1
Panasonic E-12CKP
Панасоника/E-12CKP5/,работи нормално до момента в който вдигне 35 бара/режим-отопление/.Изключва тотално външното тяло-спира компресора и вентилатора. Вътрешното работи и 3 -те светодиода на панела за работата на компресора си светят-все едно е на пълна мощност.Компресора/скрул/е сменен,зареден е с везна на точното количество.Проблема се появява след преминаване на 1-2-3 степен на вентилатора на вътрешното тяло.На останалите степени просто не успява да достигне това налягане.Пробвано е да се махне датчика за прегряване на компресора-този до кабелите.Резултат няма.След около 3-4 минути стартира външното тяло и отново до 35 бара-стоп.Вътрешното не отчита грешки през това време!
Дайте идеи къде да се търси проблема!
Дайте идеи къде да се търси проблема!
melone- Брой мнения : 9
Re: Panasonic E-12CKP
Случвало се някой датчик при загряване да прекъсва и веднага след като изтине да се въстонови, за сега на Панасоник не съм виждал , но то винаги има първи път . Новия компресор , нов ли е или вече работил защото има вариянт да забива на високи обороти поради износване , ако имаш пробвай ротационен на негово място . Провери го как се държи когато тръгва при настроени 20*С и 30*С
има разлика в развъртането
има разлика в развъртането
weka- Брой мнения : 70
Местожителство : Varna
Имал съм десетки такива случаи,но така и не съм стигнал до разплитането им.Поне съм установил,че проблема е в външната ел-ка,т.е. след подмяна с нова нещата се оправят.
Да , но не всеки се навива да цака 600 кинта за платка , понеже за още 400- 500 ,ще вземе машина с гаранция . При моя беше прецакана пътека под процесора ( ЕКУ) на външната платка. Сега проблема ми е от къде да намеря бобина за постояннотоков четирипътник , щото моя е 220 в и в момента имам Само охлаждане
qqto- Брой мнения : 13
Местожителство : Варна
Similar topics
» Panasonic YE 12 MKX
» Panasonic E-12CKP - грешка Н-23
» PANASONIC PE 12 DKE
» PANASONIC E 12 HKE
» PANASONIC CU E 09 CKP
» Panasonic E-12CKP - грешка Н-23
» PANASONIC PE 12 DKE
» PANASONIC E 12 HKE
» PANASONIC CU E 09 CKP