SAMSUNG AQV 12 NSBN - не топли
3 posters
Страница 1 от 1
Здравейте колеги,
посочният модел климатик има проблем с отоплението. В режим на охлаждане работи перфектно! Направени са му всички замервания, не дава никакви грешки. Лампите светят нормално. Преди година на същият климатик му бе дефектирал вентилатора на външното тяло. Сега пък това? Мисля да проверим 4- ветил дали не прави байпас на компресора?! Някакви идеи? Благодаря ви предварително!
посочният модел климатик има проблем с отоплението. В режим на охлаждане работи перфектно! Направени са му всички замервания, не дава никакви грешки. Лампите светят нормално. Преди година на същият климатик му бе дефектирал вентилатора на външното тяло. Сега пък това? Мисля да проверим 4- ветил дали не прави байпас на компресора?! Някакви идеи? Благодаря ви предварително!
Дай повече инфо-налягане(студено-топло),ампераж.
frigovasi- Брой мнения : 34
Местожителство : Костенец
Re: SAMSUNG AQV 12 NSBN - не топли
frigovasi написа:Дай повече инфо-налягане(студено-топло),ампераж.
на охлаждане - 9 бара, на отопление изобщо не тръгва
на външната платка не дава ли някаква грешка,компресора развърта ли,датчиците провери ли(тръбен,въздушен).
frigovasi- Брой мнения : 34
Местожителство : Костенец
frigovasi написа:на външната платка не дава ли някаква грешка,компресора развърта ли,датчиците провери ли(тръбен,въздушен).
Не дава никаква грешка. Компресора не развърта, вентилатора не тръгва, захранване на 4 вентила не се подава.
Приятелю, какъв 4х вентил, тогава? Това ми се е случвало на две AQV-та. К-т външни датчици, ама след като препоиш веригите на старите датчици. При мен това реши проблема. А на мерене си бяха в норми. Казвам го, защото си стана след много играчка при първия, а за втория направо сменихме и готово. Втора година няма проблеми с тях /да чукам на дърво/
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите