Samsung SH12ZA9
3 posters
Страница 1 от 1
Samsung SH12ZA9
Климатика си е старичък но жерен до ден днешен. След цяло лято почивка според клиента при опит да се пусне да работи вчера или оня ден не тръгнал. Гледам работи около минута, спира, писука и премигват Timer и 5Way диоди. Ампераж не съм мерил, нито налягане. Прилича ми на датчик стайна температура. Какво е вашето мнение?
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Re: Samsung SH12ZA9
Този симптом ми прилича на проблем с дв-ля на турбината.Когато температурата на кондензатора се покачи на около 28-30 градуса и той трябва да стартира(приблизително една минута след старта) се получава грешката.Нямах време да погледна какво означава тази комбинация от лампите,но не винаги е реална.
Забравил съм да споделя, че климатика духа около минута.
От днес информация - клиента казва, че в момента работи много повече от минута...
От днес информация - клиента казва, че в момента работи много повече от минута...
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Имам същата машина и откакто се помня клапата при спиране на климатика не се затваря. Иначе на зададено движение на клапата тя си се движи пък макар и припуквайки.Какво да направя за да се затваря сама че ме дразни като е зейнала така?
alfonso- Брой мнения : 15
Провери леглото на клапата,което се надява към двигателчето за спукване.Ако е здраво,то откачи клапата и пусни климатика,като следиш двигателчето дали има достатъчен ход нагоре-надолу.
Добре , ще го направя , но така и така ще му отделям време да попитам дали моторчето има различни ъгли на монтаж и това да го обърква че е затворило?
Няма различни положения за монтажа тъй като е фиксиран.Нещо повече - дори и да е нагласена клапата с ръка на някакъв абсурден ъгъл,след изкл. и вкл. на климатика дв-ля си следва заводските положения.Няма начин да не затвори напълно освен при горе споменатите дефекти.
Не е спукано леглото , сега ще залепя листче хартия на скосената част на оста и ще измеря ъгъла.
Имах впредвид да проследиш оста на двигателчето дали се движи равномерно след вкл. в тока,т.е. 'прескача' или се движи на тласъци!Ако има такива симптоми,то причината е в него.
Да прескача(запъва).Трябва да се смени явно.Мога ли да го закупя и сам да си го сменя.Аз съм от Габрово.
Днес свалих моторчето за да съм готов утре да отида до сервиза , нооооооо нали е неделя и имам време та реших че няма какво повече да му счупя и го отворих. Оказа се че роторчето(магнита) се движи свободно около оста. Залепих го и ще чакам 24 часа за да го проверя.Ако не е станaло ясно какво.
Последната промяна е направена от alfonso на Пон Ное 29, 2010 1:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Ами за сега упражнението с клапата е успешно , но като го пуснах пък му чух неприятно скърцане от втулката на турбината (това лято ми правиха профилактика и явно след миенето не са смазали ) та пак ще отварям за да смазвам.
Коксовата втулка(в лявата част) не се смазва.Дори и да е лагер на дв-ля те са капсуловани и не могат да се смазват - единствено замяна на дв-ля.
Аз вече я "омазах" втулката........... сега дано поработят още десет години
Similar topics
» SAMSUNG SH12ZA9
» Samsung AQV-12UGA-IPM
» samsung aqv 18 fan
» Samsung AQV 12 EWA N - КОД
» samsung aqv 18 fan
» Samsung AQV-12UGA-IPM
» samsung aqv 18 fan
» Samsung AQV 12 EWA N - КОД