Panasonic CS-E9CKP - грешка F90
3 posters
Страница 1 от 1
Panasonic CS-E9CKP - грешка F90
Здравейте, преди 1-2 седмици ми се развали климатика Panasonic CS-E9CKP ,бях го оставил на таймер да се вкючи към 10ч сутринта на охлаждане /тогава имаше нужда / ,и когато отидох в помещението само мигаше оранжевия диод на таймера .При опит да се пусне ,след като е бил изключен от захранването , светва оранжевия диод на таймера/след 1-2 сек/. Проверката за грешки показва F90 ,доколкото разбрах -това е проблем с платката на външното тяло- така че интересува ме тя подлежи ли на ремонт и колко ще ми струва или ако се сменя цялата платка- тя колко струва? Благодаря предварително!
svetlio1- Брой мнения : 2
Re: Panasonic CS-E9CKP - грешка F90
Нова електроника струва около 400-450 лв.,но преди това трябва да сте сигурни,че е тя.Климатика трябва да се изключи от мрежата за повече от три минути за да "забрави" грешката,след което се включва отново.Ако повтори грешката - F90,то откачете кабелите на компресора и опитайте отново.Ако се потвърди F90 - със сигурност е електрониката.При всяка друга грешка причината е в компресора.
Благодаря ,за съжаление е това-бая дебела цена -направо половин климатик ,на какво се дъжи повредата/токови удари?/ и дали след подмяна ще издържи поне колкото старата -техникът ,който дойде ми каза ,че не издържат много ,след като веднъж е изгоряла?
svetlio1- Брой мнения : 2
За съжаление такава ни е енергетиката.Няма електроника,която при падане на напрежението под 200 волта да продължи да работи.Все пак от моделите които поддържам,на Панасоник е най-издържливата.
Имам същия проблем, но модела е CU- RE 9 GKE и той при тестване дава грешка F90.Предполагам че насоките които сте дали важат и за този модел.
frick- Брой мнения : 8
Въпроса ми е към ba6ticata - имате ли външната електроника на panasonic cs/cu-re9gk и каква е цената, за да кажа на клиента.
Нямаме в наличност.Може да се поръча. като се остави капаро и след 10-15 дни ще пристигне на цена около 400лв.
Благодаря за отговора. Ще говоря с клиента.
Similar topics
» Panasonic грешка F90
» Panasonic E 12 CKP - грешка H33
» Panasonic E9 CKP грешка Н11
» Panasonic E12 HKE Грешка Н16
» panasonic cs-e12ckp грешка f96
» Panasonic E 12 CKP - грешка H33
» Panasonic E9 CKP грешка Н11
» Panasonic E12 HKE Грешка Н16
» panasonic cs-e12ckp грешка f96
Страница 1 от 1