Samsung AQV-09FC
5 posters
Страница 1 от 1
Samsung AQV-09FC
Климатика беше дал дефект във вътрешната електроника. Не подаваше напрежение към външното тяло. По инструкции от Венци Димитров смених двете платки (външна и вътрешна) в комплект, след което при включване в мрежата климатика дава грешка на външното тяло "capacity miss match". като се изчака малко може да се пусне от дистанционното и работи нормално. Направи ми впечатление че старата външна платка е с лепенка DB93-05543C-LF (под тази лепенка има друга DB93-05543D-LF), а новата, която получих от К&К е с лепенка DB93-05543D-LF. Знаете ли каква е разликата между 05543C и 05543D и може ли там да се търси причината за тази грешка "capacity miss match"? Другият ми въпрос е трябва ли да се сменят и двете платки, при положение, че съм 100% сигурен, че проблема е във вътрешната?
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Re: Samsung AQV-09FC
Смяната на двете платки едновременно е застраховка от дефектация на новата(независимо вътрешна или външна).Ако проблема е бил във външната,то тя ще повреди новата вътрешна и т.н.Разлика между двете платки на практика няма,като 'C' е за девятка а 'D' за дванайсетка.Т.н. грешка 'мишмаш' е обща и може да бъде всичко: датчици,дв-л турбина,липса на феон и т.н.
С други думи, спасение от "мишмаша" няма. До сега, колкото и платки на FC да съм сменил, винаги има "мишмаш"
Аз до сега винаги съм сменял платки на 12-ки и им въвеждам код за 12-ка и пак ми дава мишмаш. Тази е първата 9-ка, на която сменам платки.
Трябва да опитаме с нов софтуер към процесора,но за съжаление имаме само един програматор за цялата страна и се намира в КиК Сервиз.Поръчай си нова платка(външна),на която да се 'сложи' друг код и непременно да мине през тестиране преди да ти я изпратят.
По принцип Самсунг е климатизатора, който винаги може да те изненада с нещо ново . От начало се нервирах, но вече след 300 -400 сменени електроники намирам и нещо поучително в цялата работа
Petar H- Брой мнения : 13
Колега Петър. би ли споделил при колко монтирани Самсунга си сменил въпросните 300-400 електроники и има ли положителна промяна при това? Благодаря ти предварително.
Бройката, която е монтирана от нас е около 3000-4000 бр., но лошото е, че има машини, на които сме сменяли IPM повече от един път. При Самсунг от изключителна важност е как е изградена захранващата линия в инсталацията, дали има земя, какво напрежение се подава, смисъл че при другите марки гори бушон или влиза в грешка и му е нужен рестарт, а на тялх директно електроника в 70% от случаите и затова в райони с променливо напрежение или промишлен ток си е чист експеримент да ти кажа. Хубавото, е че това се получава при вече старите модели на Самсунг, новото UGA от тази година е страхотен климатизатор за цената си и обърнете внимание на нивото на шум на външното тяло, направо си гони Панасоник, а и един проблем нямам с тях, а вече поставихме около 500. Монтирайте смело от тях. Битката със Самсунг преключва вече
Petar H- Брой мнения : 13
Petar H написа:Битката със Самсунг преключва вече
Искрено се надявам да си прав, колега.
И аз да се включа ,значи въпросната грешка и преи мен се е появявала.Последния път беше изгорял предпазителя на външната ел-ка 20А(aqv 12aba) навързах всичко през крушка (предварително замерих абсолютно всичко за пробив и такъв нямаше) пускам, и чудо на чудесата тръгна ,и изписа "мишмаш" както казвате.На следващото рестариране пак ,но вече започна да се чува звук наподобяващ пробив на тхо и лампата реагира като на пълно късо,след малко елемента D101( който доколкото видях е два диода в един корпус )изби с шум и трясък(мерено преди това здраво!!!).Причинта за това е разместена подложка на същия и от там през пастата контактува с радиатора и става пуф хахахаах .Мое лично мнение е че климатиците не са лоши просто изпълнението на ел-ките е под всякаква критика.За UGA серията и аз мога да ги похваля тихо външно и доста промени по ел-ките към добро ,но за съжаление и стари проблеми се обаждат.Скоро колеги слагат една 9ка и не тръгва.Отивам аз меря уж всичко здраво но ток към външното тяло няма.Меря релето(FanL) здраво напрежение му се подава затваря ток към R701 нямааа ,свалям релето кво да видя единия крак се подгънал и не е запоен и от там всичко.Препоих го на ново и си тръгна като нов хахахахх.Тръгвам си и на другия ден се обажда човека вика пак спря отивам пак какво да видя IPMa окъсил към P+ и едно парче от него се моташе по пастата.Причината каква мислите че е, ами елементарно ,IPMa беше запоен накриво и не контактува както би трябвало с радиатора(беше стегнат проверих даже притегнат според мен) .Чак тогава разбрах защо не са му запоили единия крак на релето китайците му с китайци хахахаххахаххахаха .Да кажем че това е единичен случай успех колеги аз си ги оважавам самсунгите особенно след като им изтече гаранцията
niki_kolev77- Брой мнения : 9
Местожителство : Пловдив /Кърджали
Similar topics
» Samsung - AQV-12 UGA
» Samsung AQV-12FA
» samsung aqv 18 fan
» Samsung AQV-12-ABA
» Samsung AQV 12 FAX
» Samsung AQV-12FA
» samsung aqv 18 fan
» Samsung AQV-12-ABA
» Samsung AQV 12 FAX