Климатична техника
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Компресор за PANASONIC с външно тяло CU-G123KE

3 posters

Go down

Компресор за  PANASONIC с външно тяло CU-G123KE  Empty Компресор за PANASONIC с външно тяло CU-G123KE

Писане  6D5 Вто Авг 24, 2010 9:51 am

Климатика ми е PANASONIC с външно тяло CU-G123KE . Работеше си нормално вече 10 години, но снощи при пускане на охлаждане излезе "F99" . И не тръгна повече. Намерих в интернет грешка "F99":
1.Outdoor PCB
2.IPM (Power transistor)
3.Compressor
Започнах от 3. Издърпах кабелите от платката и замерих с омметър всеки със всеки. Показанието бе абсолютно еднакво във всяко замерване - 3 ома ????? Не знам дали трябва да е толкова или уреда греши , но бе еднакво. Спрямо корпус всеки един при 200МОм - показанието му е безкрайност!Както си беше отворен го пуснах и светодиода, който е в средата на платката започна да мига жълто.
Днес продължих с пробите, свалих външната платка и я сложих на друг климатик - за мое щастие имам такъв на работата (аз не съм техник по климатици и не се занимавам с тях, но се занимавам с автоматика). Там всичко си тръгна и IPM-а си подаваше "нормално" напрежение на агрегата, а при мене НЕ! Замерих намотките на тоя климатик и те бяха със същото съпротивление - 3 Ом. Климатика си тръгна нормално, т.е. платката здрава и работи, мотора електрически здрав ...... явно механически е блокирал !
Питах на няколко места и ми отговориха, че не се ремонтират агрегати , а се заменят с нови. За съжаление цената е мнооооого висока - за тоя климатик ми казаха около 680 лв. То като сметна и идването на техника -защото трябва да дойде на 60км до мен, пътя му, работата му, да изпусне и после да зареди фреон и т.н. ....... май ще стане около 1000 лева ?!
В такъв случай по-добре някой нов да си взема, а тоя не знам какво да го правя.....
Климатика ми е нужен най-вече за отопление.
Все пак да попитам може ли да се намери компресор на сносна цена или ....... цените се въртят в тоя диапазон ? Ако е така май най-добре ще е нов Sad на цената на компресора.

6D5

Брой мнения : 1

Върнете се в началото Go down

Компресор за  PANASONIC с външно тяло CU-G123KE  Empty така е

Писане  KOTOPA Сря Авг 25, 2010 10:41 pm

В К&К компресора струва 500лв без ДДС и демонтажа и монтажа 100лв станаха 700лв.Ако си намериш съвременен климатик който да те изкара 10г за тези пари........................ Evil or Very Mad
KOTOPA
KOTOPA

Брой мнения : 62
Местожителство : гр.Сливен

Компресор за  PANASONIC с външно тяло CU-G123KE  Empty Re: Компресор за PANASONIC с външно тяло CU-G123KE

Писане  weka Чет Авг 26, 2010 10:21 pm

компресора може и да става за ремонт , не си попаднал на сервиз Very Happy

weka

Брой мнения : 70
Местожителство : Varna

Компресор за  PANASONIC с външно тяло CU-G123KE  Empty Re: Компресор за PANASONIC с външно тяло CU-G123KE

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите