Климатична техника
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло???

5 posters

Go down

Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло??? Empty Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло???

Писане  proykov_j Вто Авг 17, 2010 11:53 am

Имам един може би странен въпрос: Може ли да се програмира климатик да работи автоматично в режим "вентилатор" примерно в продължение на 1 час след като го изключа, било то от дистанционното или от таймера?

Както се сещате, идеята е да се намали вероятността за образуване на микроби, бацили и неприятна миризма по питата на вътрешното тяло. И за капак, това да става само ако е работил преди това в режим "охлаждане" Smile
Чувал съм за други климатици, които имат тази функция, но моя Samsung AQ12 NSA няма такава Sad .
Ще е страхотно ако това може да стане със смяна на кода, който се вкарва от дистанционното.

proykov_j

Брой мнения : 20
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло??? Empty re

Писане  Kiro67 Вто Авг 17, 2010 10:31 pm

Ами като искаш да сушиш питата го пусни в режим отопление.......!!!????, за десетина минути.
Ама чак пък автоматично със смяна на кодовете!?
Kiro67
Kiro67

Брой мнения : 61
Местожителство : Дупница

Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло??? Empty Re: Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло???

Писане  ba6ticata Сря Авг 18, 2010 8:53 pm

Тази опция може да я осигури само производителя - Самсунг.С кодовете въведени от ДУ могат да се променят времена,мощност,обороти и др.,но не и основната програма която е зададена в процесора.Ако се докаже,че микробите няма да се развият след такава процедура,то това е идея!Може би в бъдеще ще вдигнат цената на климатика именно заради това 'откритие'.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Брой мнения : 610
Местожителство : София

https://klimaservice.bulgarianforum.net

Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло??? Empty Re: Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло???

Писане  proykov_j Чет Авг 19, 2010 2:16 pm

e явно няма да стане както го мисля със смяна на кода Sad , но иначе си не мисля че откривам топлата вода с това "откритие". Без да съм сигурен, но май на мидеи съм я виждал тая опция.
Благодаря за мненията!

въщност има ли някой информация коя цифра от кода точно какво означава?

proykov_j

Писане  ba6ticata Чет Авг 19, 2010 3:33 pm

Засега единствено се знае само за шестия сегмент,който е времето за разкрежаване в минути.
ba6ticata
ba6ticata
Admin

Брой мнения : 610
Местожителство : София

https://klimaservice.bulgarianforum.net

Писане  proykov_j Чет Авг 19, 2010 3:52 pm

Crying or Very sad

proykov_j

Писане  solar Чет Авг 19, 2010 10:40 pm

Климатиците на Fujitsu General също имат такава функция. Нарича се coil dry, но не съм чувал някой клиент да споделя че я е ползвал и че върши някаква работа. Според мен най-сигурният начин да се предотвратят миризми от климатика е да се спазват следните правила:
- редовно проветряване на помещението
- редовно почистване на помещението
- никакво пушене
- климатика да се изключва когато не е необходимо да се охлажда помещението
- да не се поддържат безумни температури от порядъка 17-18°, а поне 24-25°С.

Има хора, които независимо от температурата навън, цяло лято не спират климатиците. Резултата е брутално задръстени филтри, топлообменници и турбини и ужасна миризма.

solar

Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен

Писане  velev-klima Пет Авг 27, 2010 9:56 pm

Моделите на мидея MSV1-12HRN1 ,MSV1-12HRDN1 имат опция сеиф клинер при която спира компресора и обдухва 10тина минути след което включва на отопление за минута поне и чак тогава се изключва.
velev-klima
velev-klima

Брой мнения : 15
Местожителство : Плевен

http://www.klimatici.hit.bg

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите