Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло???
5 posters
Страница 1 от 1
Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло???
Имам един може би странен въпрос: Може ли да се програмира климатик да работи автоматично в режим "вентилатор" примерно в продължение на 1 час след като го изключа, било то от дистанционното или от таймера?
Както се сещате, идеята е да се намали вероятността за образуване на микроби, бацили и неприятна миризма по питата на вътрешното тяло. И за капак, това да става само ако е работил преди това в режим "охлаждане"
Чувал съм за други климатици, които имат тази функция, но моя Samsung AQ12 NSA няма такава .
Ще е страхотно ако това може да стане със смяна на кода, който се вкарва от дистанционното.
Както се сещате, идеята е да се намали вероятността за образуване на микроби, бацили и неприятна миризма по питата на вътрешното тяло. И за капак, това да става само ако е работил преди това в режим "охлаждане"
Чувал съм за други климатици, които имат тази функция, но моя Samsung AQ12 NSA няма такава .
Ще е страхотно ако това може да стане със смяна на кода, който се вкарва от дистанционното.
proykov_j- Брой мнения : 20
Местожителство : Варна
re
Ами като искаш да сушиш питата го пусни в режим отопление.......!!!????, за десетина минути.
Ама чак пък автоматично със смяна на кодовете!?
Ама чак пък автоматично със смяна на кодовете!?
Kiro67- Брой мнения : 61
Местожителство : Дупница
Re: Автоматично сушене на питата на вътрешното тяло???
Тази опция може да я осигури само производителя - Самсунг.С кодовете въведени от ДУ могат да се променят времена,мощност,обороти и др.,но не и основната програма която е зададена в процесора.Ако се докаже,че микробите няма да се развият след такава процедура,то това е идея!Може би в бъдеще ще вдигнат цената на климатика именно заради това 'откритие'.
e явно няма да стане както го мисля със смяна на кода , но иначе си не мисля че откривам топлата вода с това "откритие". Без да съм сигурен, но май на мидеи съм я виждал тая опция.
Благодаря за мненията!
въщност има ли някой информация коя цифра от кода точно какво означава?
Благодаря за мненията!
въщност има ли някой информация коя цифра от кода точно какво означава?
Засега единствено се знае само за шестия сегмент,който е времето за разкрежаване в минути.
Климатиците на Fujitsu General също имат такава функция. Нарича се coil dry, но не съм чувал някой клиент да споделя че я е ползвал и че върши някаква работа. Според мен най-сигурният начин да се предотвратят миризми от климатика е да се спазват следните правила:
- редовно проветряване на помещението
- редовно почистване на помещението
- никакво пушене
- климатика да се изключва когато не е необходимо да се охлажда помещението
- да не се поддържат безумни температури от порядъка 17-18°, а поне 24-25°С.
Има хора, които независимо от температурата навън, цяло лято не спират климатиците. Резултата е брутално задръстени филтри, топлообменници и турбини и ужасна миризма.
- редовно проветряване на помещението
- редовно почистване на помещението
- никакво пушене
- климатика да се изключва когато не е необходимо да се охлажда помещението
- да не се поддържат безумни температури от порядъка 17-18°, а поне 24-25°С.
Има хора, които независимо от температурата навън, цяло лято не спират климатиците. Резултата е брутално задръстени филтри, топлообменници и турбини и ужасна миризма.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Моделите на мидея MSV1-12HRN1 ,MSV1-12HRDN1 имат опция сеиф клинер при която спира компресора и обдухва 10тина минути след което включва на отопление за минута поне и чак тогава се изключва.
Similar topics
» Оптрон във вътрешното тяло на Daikin
» General Electric AEOPH12IWO Проблем: Премигваща зелена лампа (RUN) на вътрешното тяло!
» вътрешно тяло?
» Най-мръсното вътрешно тяло
» Вътрешно тяло 12000Btu
» General Electric AEOPH12IWO Проблем: Премигваща зелена лампа (RUN) на вътрешното тяло!
» вътрешно тяло?
» Най-мръсното вътрешно тяло
» Вътрешно тяло 12000Btu
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите