Panasonic UW12GKE
2 posters
Страница 1 от 1
Panasonic UW12GKE
Въпросният климатик беше изтървал фреона. Като го надух с въздух да видя от къде е изтървал, установих, че се е пукнала спойка на един тройник на тръбата, която идва от 4-пътния вентил, разделя се на 2 и влиза в топлообменника. Тройника е омотан с блокит (или нещо подобно). Направи ми впечатление, че като взе да изпуска въздуха се разнесе ужасно силна и неприятна миризма, която най-много оприличавам с миризмата на спирт. Освен това, като му развих тръбите, маслото, което прокапа бе със син оттенък. Подобно нещо ми се е случвало с PW12GKE, който беше спукал същия тройник, с тази разлика, че компресора беше блокирал.
Та въпроса ми е от къде идват тази неприятна миризма и синьото масло и какво трябва да означават?
Та въпроса ми е от къде идват тази неприятна миризма и синьото масло и какво трябва да означават?
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Re: Panasonic UW12GKE
При работа без фреон и засмукване на въздух от спукана тръба е възможно маслото да се пресече.Едва ли е излязъл от завода с такова, макар че не е изключено.
какво се прави в такъв случай?
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Един от вариантите е:да се пусне течен фреон за около 2-3 мин. да изкара мърсотийте навън,след което да се издуха с азот под 20-25 атмосфери пак за около 3-5 мин. и накрая вакумиране поне 30 -45 мин.Това се прави и към вътр.тяло.Успех.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите