Самсунг AQV12vba
+3
ba6ticata
solar
na4ko
7 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Самсунг AQV12vba
Климатика е на 1месец от няколко дни започна да шуми и вибрира външното тяло , видимо при намаляване оборотите на компресора,какви са причините за това
na4ko- Брой мнения : 26
Местожителство : Добрич
Re: Самсунг AQV12vba
Всички инвертори на самсунг при намаляване на оборотите в един момент влизат в резонанс и започват да се тресат и да им бръмчат всички ламарини. Това е за режим отопление. В режим охлаждане са значително по-тихи и вероятно затова сега си го забелязал. Иначе на този модел ми се е случвало да се пробият тръбички във външното тяло (в долния край на топлообменника), които се допират една в друга или опиращи в корпуса. Това също може да е причина за по-силен шум и вибрации.
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
solar написа:Всички инвертори на самсунг при намаляване на оборотите в един момент влизат в резонанс и започват да се тресат и да им бръмчат всички ламарини. Това е за режим отопление. В режим охлаждане са значително по-тихи и вероятно затова сега си го забелязал. Иначе на този модел ми се е случвало да се пробият тръбички във външното тяло (в долния край на топлообменника), които се допират една в друга или опиращи в корпуса. Това също може да е причина за по-силен шум и вибрации.
Как всички инвертори на самсунг влизат в резонанс и започват да се тресат и да им бръмчат всички ламарини , така са си заложени от производителя или е дефект?
Това,което се случва с климатика ви не е дефект, освен ако се потвърди при външни температури различни от +2...+10.В момента външните температури са така наречените 'болни' за фреона при което е възможно компресора да гълта все още течни пари,т.е. това са порций течен фреон.Все пак се обърнете към оторизиран специалист във вашия регион (не сте си посочили местожителство) за по-подробен оглед.
Като чета поста на SOLAR по неговите думи излиза, че само Самсунг се държат така
при тези температури ,което е много неприятно за мен и съседите.
Мисля да изчакам малко да се понижат температурите и ще видим имали разлика.
при тези температури ,което е много неприятно за мен и съседите.
Мисля да изчакам малко да се понижат температурите и ще видим имали разлика.
При монтажа задължително трябва да са поставени гумени тампони м/у краката на самия климатизатори и държащата го за стената конзола . За Самсунг това е задължително, другия проблем, който се получава е ламарината на външ. тяло да се допира в тръба от компресора, т.е да няма гумен тампон или да си с външна топлоизолация, а стойките да не са врязани а да са поставени в/у нея, така се получава въздушна възглавниза м/у изолацията и стената от около 4 см. и се получава страшен резонанс. Пожелавам ти да си решиш проблема
Petar H- Брой мнения : 13
Petar , климатика е на високи тампони без твърда връзка ,наистина имам външна изолация и стойките са върху нея.Но дразнещият шум го има само при понижаване оборотите на компресора, и се чува допирането на тръбички ,което както разбирам от горните постове може да се окаже проблем.
Здравейте,след посещение на техник и понаместване на тръбичките във външното тяло климатика утихна значително.
От чисто любопитсво ,да попитам каква е идеята и как се отрзява на работата на климатика поставянето на
съпротивление на вътрешния датчик за стайната температура ?
От чисто любопитсво ,да попитам каква е идеята и как се отрзява на работата на климатика поставянето на
съпротивление на вътрешния датчик за стайната температура ?
В режим отопление с покачването на темп. в стаята съпротивлението на темп. датчик за стайна темп. намалява. С поставянето на допълнително съпротивление всъщност слагате праг под който то не може да падне.Във връзка с първото изречение , климатикът ще "реши" че не може да достигне зададената темп. Ще възникнат аномалии с тръгването на вентилатора , тъй като и той взима инфо. за темп. на топлообменника, както вътрешния така и външния вентилатор.Изобщо сменяй с нов датчик, с данни на производителя!
Demonburg- Брой мнения : 118
Местожителство : Бургас
При монтажа на климатика , попитах защо се слага това съпротивление,отговорът на техника бе че така не се позволява на компресора да вдигне високи обороти и от там по спокойна работа на външното тяло,това по спомен тогава не обърнах голямо внимание .
Това е един вид застраховка или по скоро опазване на компресора от вдигане на високи обороти.Интересно, дали ви поддържа зададената температура в помещението(напр.22)?
Прави ми впечатление ,че при сегашните температури на зададени 22* подържа по стаен термометър около 24*-25*.Незная дали това е нормално и дали да очаквам други аномалий?
а на мен ми е направило впечатление, че климатиците самсунг си поддържат зададената температура много точно (ако са правилно оразмерени за помещението разбира се). Тази по-висока температура няма на какво да се дължи, освен на допълнителното съпротивлениие. Не виждам как това съпротивление ще ограничи оборотите на компресора. Според мен техника се е застраховал от телефонни обаждания от рода "духа студено". Недостатъка е, че през лятото може да получи друго обаждане: "Не охлажда добре"
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Надявам се това точно как става ограничаването на оборотите на компресо от съпротивлението да обясни по подробно ba6ticata,и да разберем какви са евентуалните минуси?
Масово клиентите поставят на дистанционното +30 градуса като смятат ,че ще затопли по бързо.Тази голяма разлика(реалната вътрешна темп. и зададената)карат електрониката да увеличи оборотите на комресора до максимално възможните,при което е възможна дефектация на електроника или компресор.Ако разликата е по малка,то компресора ще се 'укроти' на по ниски обороти,като това става обикновено на 5-10 мин.след стартиране.С поставяне на съпротивление,можете да излъжете електрониката,че в помещението е топло(например +25 градуса) .Темата е много обширна.По принцип във всяко серизно описание има алгоритъма на работа,но за съжаление засега нашия хост - data.bg е в реконструкция и затова не се 'виждат'.Подготвя се нов сайт към сервиза и тогава ще може да си ги изтегляте свободно.
Това за застраховката на компресора и електрониката е добре,но е хубаво да се знаят и отрицателните страни,например ще работи ли като инвертор или он/оф,ще подържа ли точно зададената температура,ще си регулира ли на ауто правилно вътрешния вентилатор и може би и др.
Би трябвало зимата да ви е по студено а лятото по топло от зададената температура,което все пак може да се коригира.Не виждам защо се притеснявате,след като климатика си върши работа.Управлението на вътр.турбина зависи от вътр.тръбен датчик.
При мен си подминава зададената температура,та любопитството ми е да не би да ме изненадат от енергото?
Дори е денонощно да работи,при тези цени на тока ще плащате м/у 40 -60 лв на месец.
Той ще си работи денонощно ,чак до април-май месец.
Благодаря за всички отговори.
Благодаря за всички отговори.
Здравейте,след една година от последния ми пост се налага отново да съживя тази тема.
Малко пред история , месец ноември идват от сервиза за смяна на иглата на крана със съмнение че е задържала , но се оказа че крана от завода не е разпробит към игличката. След разпробиване от техника последва изпускане на фреона , вакумиране и зареждане по везна на 900гр. фреон. До тук ОК.
следващите дни времето се задържа топло и климатика работеше в режим ОН-ОФ. Проблема се появи при по хладно време когато климатика си влезе в режим подържане на температурата при достигане на зададените градуси климатика сякаш заспиваше и започва да духа на макс. вентилатор студен въздух,
от вън компресора ясно се усеща че работи , но крановете са с температура на външния въздух. И работи така докато не го изключа от дистанционното или не намаля градусите до минимум за да изключи и после да ги вдигна за да тръгне пак. Има ли някой предположение какъв може да е проблема?,
Стана малко дълго обяснението,
Малко пред история , месец ноември идват от сервиза за смяна на иглата на крана със съмнение че е задържала , но се оказа че крана от завода не е разпробит към игличката. След разпробиване от техника последва изпускане на фреона , вакумиране и зареждане по везна на 900гр. фреон. До тук ОК.
следващите дни времето се задържа топло и климатика работеше в режим ОН-ОФ. Проблема се появи при по хладно време когато климатика си влезе в режим подържане на температурата при достигане на зададените градуси климатика сякаш заспиваше и започва да духа на макс. вентилатор студен въздух,
от вън компресора ясно се усеща че работи , но крановете са с температура на външния въздух. И работи така докато не го изключа от дистанционното или не намаля градусите до минимум за да изключи и после да ги вдигна за да тръгне пак. Има ли някой предположение какъв може да е проблема?,
Стана малко дълго обяснението,
Все пак,климатика поддържа ли зададената температура в помещението,независимо от това каква температура на въздуха излиза от него?
използвай режим AUTO на вентилатора
weka- Брой мнения : 70
Местожителство : Varna
Когато "заспи" климатика температурата започва леко да спада , но не съм му позволявал повече от 1гр. след това се намисам Аз , че в стаята има постоянно малко дете. За вентилатора той основно си е на ауто но " заспи " ли климатика, ми прави впечатление че вентилатора неможе да се командва от дистанционото.
Възможно ли е фреонът да не е съвсем наред , защото преди смяната му нямаше такива проблеми или да взема профилактично да му въведа кода?
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Вътрешна платка за AQV12VBA
» Самсунг SH 12 bpd - EA-01
» САМСУНГ AQ-12-FCXSER
» самсунг AQV09FCN
» кодиране на самсунг aqv-ewa
» Самсунг SH 12 bpd - EA-01
» САМСУНГ AQ-12-FCXSER
» самсунг AQV09FCN