samsung aqv12aba
3 posters
Страница 1 от 1
samsung aqv12aba
Монтиран е климатика февруари месец и преди една седмица е изписал е469.днес ходих в клиента и грешката се оказа 469.при всяко пускаме климатика работи 20 минути и спира с показване на тази грешка.Според мен проблема е в платките но не знам в коя.Нека колегата Спиридонов да помогне за по лесното намиране на проблема.
Последната промяна е направена от lichkata на Сря Апр 07, 2010 12:11 am; мнението е било променяно общо 1 път
lichkata- Брой мнения : 1
Re: samsung aqv12aba
Проблема е във външната ел-ка,като е възможно и дефект в компресора.Ако имаш стар компресор(може и от Панасоник,но електрически здрав) го вържи външно към платката,за да определиш точно къде е причината.
Нека използвам темата на колегата. Какво означава грешка Е101 - 1min. Time out communication? Т.е. нужно ли е да поръчам външна и вътрешна електроника едновременно? А има ли вариант да се отремонтира без нови платки?
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
За да определите къде е причината за грешка Е101 направете следното:След вкл. на климатика в 220 волта да се следят лампите(LCD)на външната ел-ка.Ако присветнат и след това изгаснат или пък се появи някаква конфигурация от светене,то причината е във външната.Ако тези лампичички изобщо не примигнат дори и за части от секундата,то причината е и в двете ел-ки(много рядко само вътр.).
Относно грешката Е469,то причината (99%) е във външната ел-ка.
Относно грешката Е469,то причината (99%) е във външната ел-ка.
Това е полезно да се знае. Благодаря Ви. В един от предишните ви коментари бяхате споделили, че при проблем с ел-ката от марката е хубаво да се сменят и двете електроники едновременно, за да се избегнат проблеми. Предполагам с тази насока от горният ви пост сега можем да избегнем смяна на двете електроники и да се направи що годе по тясна диагностика. Така ли е?
бяла мечка- Брой мнения : 116
Местожителство : Кърджали
Да,но когато проблема е от вътр.ел-ка,то със сигурност е дошъл от външната!В този случай се подменят и двете.
Единствено със сигурност може да се подмени само външната в случая от предишния ми пост:
Ако присветнат (за външните лампички)и след това изгаснат или пък се появи някаква конфигурация от светене,то причината е във външната.
Единствено със сигурност може да се подмени само външната в случая от предишния ми пост:
Ако присветнат (за външните лампички)и след това изгаснат или пък се появи някаква конфигурация от светене,то причината е във външната.
Similar topics
» Проблем с SAMSUNG AQV12ABA
» Грешка E101 на сплит Samsung AQV12ABA
» Samsung AQV 12 EWA N - КОД
» samsung aqv 18 fan
» Samsung - AQV-12 UGA
» Грешка E101 на сплит Samsung AQV12ABA
» Samsung AQV 12 EWA N - КОД
» samsung aqv 18 fan
» Samsung - AQV-12 UGA
Страница 1 от 1
Права за този форум: