Странен проблем с Мидеа
+2
Kiro67
nais34
6 posters
Страница 1 от 1
Странен проблем с Мидеа
Климатикът е Мидеа MSG 09 HRI. Дошло му е време за първа профилактика и клиента се оплака че след 6-7 часа работа климатикът сам се изключва (в режим отопление). Не дава никаква индикация за проблем от диодите на вътрешното или външното тяло просто спира и се затваря все едно си му натиснал копчето на дистанционното. За режим на охлаждане нямам информация дали го прави защото клиента го ползва само от време на време по 2-3 часа на ден. Когато спре можеш веднага да го пуснеш и няма никави грижи.... готов е за подвизи поне още 7-8 часа . Миналата зима клиента се обади да съобщи за проблема но колегите не откриха нищо нередно, пък и когато има майстори да го гледат, не си проявява магариите.
Знам че тук има хора с много опит, и просто търся мнения. Искам да съм подготвен когато отидем за профилактиката.
Благодаря ви предварително !!!
За първи път пускам тема, така че ако съм сгрешил с нещо.... моля за извинение
Знам че тук има хора с много опит, и просто търся мнения. Искам да съм подготвен когато отидем за профилактиката.
Благодаря ви предварително !!!
За първи път пускам тема, така че ако съм сгрешил с нещо.... моля за извинение
nais34- Брой мнения : 61
Местожителство : Свищов
Re: Странен проблем с Мидеа
Опитай да игнорираш бутончето за управление от вътр. тяло. Винаги ли работи по горе- долу еднакво време?
Kiro67- Брой мнения : 61
Местожителство : Дупница
И аз първо за бутончето се сетих, но клегите казаха че при първия оглед са го погледнали и няма начин нещо механично да го задейства. Казаха също че копченцето сработва нормално (включва изключва..... ). Все пак ще го изолирам да го видим. Мисля че проблема го прави когато си поиска... но след по продължително време на работа. На пример нощно време когато е най гадно .
Като чуя за такива "куче марка" инвертори, направо ми се стопля душата . Да не би проблема да е в дистанционното? Клиента пробвал ли е да го пъхне в някой шкаф?
solar- Брой мнения : 160
Местожителство : Сливен
Аз пък се интересувам ,когато климатика е спрял да работи, дали при натискане на всеки друг бутон,освен On/Off той тръгва да работи.Т.е. при натискане на температура 'нагоре',ако климатика се рестартира,то това е проблем на софтуера(програмата,която работи в контролера).Това го има и при други известни марки,но е друга тема.Все пак ще чакам отговора.
Ходихме на въпросната профилактика. Клиента беше включил иконом. режим . Незнам дали по този начин действа този режим (макар че от доста време слагаме такива бръмчалки) но от една седмица клиента не се е обаждал. Благодаря на всички за дадените съвети !!!
Хюстън имаме проблем!!! Просто клиента не ми се е обатил защото е бил извън града. Проблема все още съществува.
Когато спре по въпросния начин, климатикът реагира на команди от дистанционното..... и започва да работи отново без проблем още 7-8 часа (винаги еднакъв период от време). Клиента спомена за червена лампа която свети постоянно (това се получава когато е спирал токът) но не при всяко спиране на климатика а само понякога. Не ми се ще да свалям електрониката точно в този период от годината, защото Магнум ми ги бавят страшно много време.
Когато спре по въпросния начин, климатикът реагира на команди от дистанционното..... и започва да работи отново без проблем още 7-8 часа (винаги еднакъв период от време). Клиента спомена за червена лампа която свети постоянно (това се получава когато е спирал токът) но не при всяко спиране на климатика а само понякога. Не ми се ще да свалям електрониката точно в този период от годината, защото Магнум ми ги бавят страшно много време.
Както споменах по-горе,това е софтуерен проблем,при който електрониката се 'успива'.Ако имате възможност презапишете паметта,при което все още не е гаранция за успех,но все пак трябва да се опита.Тази процедура може да се осъществи само ако вземете доказано изправна електроника откъдето да се копират данните и се въведат във вашата.
МОже други дистанционни в стаята и GSM да го изключват. Може и лоши връзки между вътрешното и външното тяло. Рестартирай софтуера и на климатика и на дистанционното като им махнеш захранването
ot tova koeto pro4etox me kara da mislia 4e e nastroen TAIMER
ili pone platkata e zapametila stari nastroiki na taimera
ili pone platkata e zapametila stari nastroiki na taimera
Viper- Брой мнения : 1
От икономичния режим е. Клиента се оказа твърдоглав и въпреки спирането на климатика продължаваше да го използва.... . Помолихме го да спре за ден два и няма проблем. Благодаря за всички отговори.
Similar topics
» Проблем HITACHI RAS 14 EH1
» Странен случай с DAIKIN RXS35 E2V1B-подов
» Проблем с SAMSUNG AQV12ABA
» Проблем със Samsung SH 12 ZAB
» Проблем с Neo HL12FA2
» Странен случай с DAIKIN RXS35 E2V1B-подов
» Проблем с SAMSUNG AQV12ABA
» Проблем със Samsung SH 12 ZAB
» Проблем с Neo HL12FA2